Οι κύριοι στο Συμβούλιο Science and Technology Facilities Council στο Ηνωμένο Βασίλειο, έχουν αναπτύξει μια κάμερα που δουλεύει στην περιοχή των ακτίνων X και θα πράξει αυτό που λέει ο τίτλος.

Δημιουργία στα πλαίσια του προγράμματος European XFEL (X-ray Free-Electron Laser), η κάμερα μπορεί να συλλάβει εικόνες στην απίστευτη ταχύτητα των 4.5 εκατομμυρίωςν καρέ/δευτ. Αν σκεφτεί κανείς πως η κάμερα έχει ανάγκη από τη δημιουργία 5.000 καρέ/δευτ για να συλλάβει την ταχύτητα μιας σφαίρας, μπορείτε να φανταστείτε πως η δουλεύει η κάμερα ακτίνων X.

Η κάμερα δουλεύει με τη χρήση τεχνολογίας που ονομάζεται superconducting accelerator technology για να παράγει εικόνες X-ray που είναι ένα δισεκατομμύριο φορές πιο φωτεινές από τις κανονικές. Στη συνέχεια οι επιστήμονες μπορούν να έχουν τρισδιάστατες ακτίνες μορίων.

Αν αναρωτιέστε πως φαίνονται οι εικόνες μορίων, οι επιστήμονες χρησιμοποιούν τις εικόνες για να σχηματοποιούν τις λεπτομέρειες ιών, αλλά και την σύνθεση κυττάρων σε επίπεδο που δεν έχει υπάρξει ξανά. Με αυτό τον τρόπο καταλαβαίνουν την συμπεριφορά των υπό εξέταση στοιχείων.