Οι EA developers επιβεβαιώνουν πως η επερχόμενη κονσόλα Wii U της Nintendo έχει όση ισχύ έχει το Sony PS3 ή το Microsoft Xbox 360.

Ο πρόεδρος της EA Sports, κος Andrew Wilson επιβεβαίωσε πως η ομάδα του θα έχει τα πιο πρόσφατα dev kits από την Nintendo και η τεχνολογία μπορεί να κάνει όσα το PS3 ή το 360.

Ο Wilson είπε στο Eurogamer πως, “κάθε νέο κομμάτι hardware και κάθε νέα βιβλιοθήκη ανάπτυξης (development library) έρχεται με μεγαλύτερη κατανόηση της ισχύος. Με την πρώτη μας έρευνα μπορούμε να πούμε πως είμαστε χαρούμενοι με την ισχύ του κουτιού και πως προχωρούμε.

“Υπάρχουν επιπλέον προκλήσεις για τους developers όταν σκέφτεσαι πως πρέπει να υπάρχει rendering για δύο οθόνες.., αλλά έχει ενδιαφέρον η πρόκληση.”

“Νομίζω πως θα μπορούμε να κάνουμε τα πάντα από αυτά που μπορούμε να κάνουμε με ένα PlayStation 3 ή Xbox 360 στο Wii U,” συμπλήρωσε.

Το Eurogamer ανεπίσημα δίνει ημερομηνία λανσαρίσματος για το Wii U τον Αύγουστο του 2012, και είναι η ημερομηνία για τον τίτλο της EA, Darksiders II.

Ο Wilson είπε πως υπάρχει “ανοιχτή διάθεση και προθυμία” από την Nintendo για συνεργασία με την EA και ‘τρίτους’ developers και εκδότες παιχνιδιών και προσέθεσε πως το online gaming ειδικά “είναι κάτι στο οποίο δουλεύουμε από κοντά με την Nintendo”.

Όλα αυτά ενώ η Nintendo ανακοίνωσε απογοητευτικά αποτελέσματα για το προηγούμενο τρίμηνο…