Είναι πλέον ασταμάτητος ο ρυθμός με τον οποίο έχουμε την αναβάθμιση των browser…

H Google ρίχνει στην αγορά την 13η έκδοση του browser της πλέον, για download από τους καταναλωτές.

Με τη λανσάρισμα του Chrome 13, η Google ρίχνει τρία νέα, σημαντικά χαρακτηριστικά για την δημοφιλή Web browser όπως και 5.200 (…) μικρές βελτιώσεις και διορθώσεις bug.

ΠΙΟ γρήγορα, οι σελίδες…

Η βασική προσθήκη στη νέα έκδοση του Chrome έρχεται σε συνεργασία με το Google search και ονομαζεται Instant Pages. Το χαρακτηριστικό ‘μαντεύει’ με ευφυή τρόπο αυτό που πιστεύει πως ο χρήστης click αμέσως μετά από μια αναζήτηση ενός keyword στο Google.

Στον χρόνο που απαιτείται από τον χρήστη για να επιλέξει και να κάνει click στο link, ο Google Chrome κάνει pre-render τη σελίδα και μειώνεται έτσι ο χρόνος φορτώματος.

Το χαρακτηριστικό μοιάζει με το pre-fetching του Mozilla Firefox, αλλά πάει παραπέρα αφού φορτώνει και style sheets και εικόνες μαζί.

Οι Web developers μπορούν και να ‘κατευθύνουν’ τον Chrome σε στοιχεία που μπορούν να προ=φορτωθούν με λίγο customization ενώ οι χρήστες του Chrome μπορούν και να επιλέξουν να απενεργοποιήσουν το Instant Pages στη σελίδα settings.

Νέο ακόμη χαρακτηριστικό το preview για την εκτύπωση – αν και υπάρχει σε άλλους browsers εδώ και καιρό. Το Print preview είναι διαθέσιμο στο Linux και τα Windows με Mac υποστήριξη να ετοιμάζεται.

Τέλος βελτιωμένη και η address bar ενώ υπάρχουν και 30 σημεία τρωτότητας που διορθώνονται, εννέα από τα οποία ψηλά στη λίστα της Google.

Η Google χρησιμοποιεί crowd sourcing για τρύπες ασφαλείας και έχει πληρώσει $17,000 σε άτομα που… σνιφάρουν τα προβλήματα.

Αν θέλετε αναβάθμιση θα κάνετε κλικ στο εικονίδιο με το κλειδί στο Google Chrome και θα επιλέξετε “About Google Chrome” στο drop-down menu.

Θα κατέβει αυτόματα η νέα έκδοση.