Αυτό μας λέει η εταιρία για φορητή ασφάλεια Lookout που προσθέτει πως μέχρι και ένα εκατομμύριο χρήστες Android θα χτυπηθούν με malware στο πρώτο μισό του 2011…

Στα νούμερα: η Lookout στην αναφορά Mobile Threat Report λέει πως 3 στα 10 κινητά θα συναντήσουν έναν μη ασφαλή σύνδεσμο μέσα στο 2011.

Αν και κανένα φορητό OS δεν έχει ανοσία στις απειλές, το Android θα λάβει την περισσότερη… προσοχή από τους δημιουργούς malware: το Lookout υπολογίζει πως οι χρήστες Android είναι δυόμισι φορές πιο πιθανό να συναντήσουν malware σήμερα από ότι πριν μερικούς μήνες.

Οι δε iOS χρήστες στο 50% δεν συγχρονίζουν τις συσκευές τους με το iTunes και έτσι δεν προφυλάσσονται με iOS και security updates.

Στοιχεία:

– Από μισό έως και ένα εκατομμύριο Android χρήστες θα έχουν πρόβλημα με malware στο πρώτο μισό του 2011.

– Οι Android apps με malware έφτασαν από τις 80 apps τον Γενάρη στις 400 apps τον Ιούνιο του 2011.

– Περισσότερο από το 80% είναι εκδόσεις του DroidDream, με νέες apps στα Android marketplaces με το ίδιο ή παρόμοιο malware ενσωματωμένο.

– Άλλη πηγή Android malware είναι το GGTracker, με τους επιτιθέμενους να αγοράζουν φορητές διαφημίσεις που πάνε τους χρήστες σε κακόβουλα Web site.

– Μια άλλη Android malware οικογένεια, το DroidKungFu, δημοσιεύει apps που μόλις έχουν μεγάλη βάση χρηστών, δίνουν ένα update στην app με ένα φορτίο malware.

Τι να κάνουμε;

Τα γνωστά. Συχνές αναβαθμίσεις σε firmware updates και apps από σωστές πηγές. Προσοχή σε Web links που ζητούν account ή login πληροφορίες και ένα password για προστασία δεδομένων…