… μέχρι τα τέλη του έτους.

Μετά την Pioneer που έκλεισε το κομμάτων των TV το 2009, τώρα και η Hitachi που ανακοίνωσε πριν λίγες ουσιαστικά ώρες πως θα σταματήσει να παράγει τηλεοράσεις και ούτε θα κατασκευάζουν άλλοι για εκείνη τηλεοράσεις.

Αν και η Hitachi θα σταματήσει την παραγωγή, δεν είναι μια κίνηση που εκπλήσσει. Ακόμη και η ηγέτιδα σε νούμερα Samsung χάνει χρήματα από το τμήμα τηλεοράσεων της ενώ και η Hitachi στο τμήμα αυτό θα χάνει χρήματα για το τρέχον οικονομικό έτος.

Η εταιρία έχει μόνο ένα εργοστάσιο παραγωγής flat panel στην Ιαπωνία και θα το κλείσει στα τέλη του έτους, λένε τα ιαπωνικά media.

Είναι και καλός χρονισμός για την κίνηση αυτή στον τομέα των τηλεοράσεων, πέντε μήνες μετά τον σεισμό της 11η Μαρτίου στην Ιαπωνία που χτύπησε τις πωλήσεις της εταιρίας ενώ η αλλαγή από το αναλογικό στο πλήρως ψηφιακό σήμα στην Japan πριν δύο εβδομάδες, σημαίνει πως σταματά και ένας πυρετός πωλήσεων για τηλεοράσεις στη χώρα.

Πριν έξι ημέρες η εταιρία ανακοίνωσε 97% μείωση στα καθαρά κέρδη σε ετήσια βάση και με βάση το τρίμηνο μέχρι τον Ιούνιο.