Είναι ο LS-1, το νέο μοντέλο της εταιρίας με ειδίκευση στους βιντεοπροβολείς και ‘μέλος’ της σειράς LightStyle. Η εταιρία λέει πως είναι ένας από τους πιο προσιτούς DLP βιντεοπροβολείς που έχουν παραχθεί ποτέ από την ίδια…

Με τιμή στις ΗΠΑ στα $3,995, ο LS-1 είναι ένας μονότσιπος 1080p DLP προβολέας για λειτουργία Home Cinema και χρησιμοποιεί την τεχνολογία με τους μικροκαθρέπτες Digital Light Processing (DLP) ενώ η Runco υπόσχεται ‘εξαιρετικό χρώμα και λεπτομέρεια.”

Για τον στόχο αυτό η υπόσχεση είναι για τη χρήση της τεχνολογίας SuperOnyx και του ConstantContrast, αλλά και του συστήματος με την ονομασία ViVix για το χρώμα, ενώ η πιστοποίηση ISF (Imaging Science Foundation) λειτουργεί για το καλιμπράρισμα του προβολέα.

Για το καλιμπράρισμα αυτό η Runco έχει και το FinishPalette, ένα σύστημα για προ-ρύθμιση με βάση του τι θα δει κανείς αλλά και 25 χρώματα σε ειδικές παλέτες.

Τέλος για τον φακό η Runco έχει τη λύση CineGlide για μετατροπή από το 16:9 σε 2.35:1 χωρίς, όπως ισχυρίζεται, μαύρες μπάρες με “…χρήση ενός κουμπιού”.

Στην εποχή των εξελιγμένων SXRD και D-ILA λύσεων βέβαια και μάλιστα με τρία τσιπ και 3D, είναι μια επιλογή με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αυτή των DLP, αλλά είναι μια μεγάλη εταιρία…