Ποια είναι η TabCo; Είναι μια εταιρία με το όνομα Fusion Garage και είναι οι τύποι που είχαν παρουσιάσει το JooJoo tablet…

Μια ωραία ιδέα που μας αρέσει γιατί αλλάζει το παιχνίδι. Το ερώτημα όμως είναι: τι λειτουργικό τρέχει το tablet; Δεν είναι MeeGo και ούτε Android ή άλλο OS γνωστό. Είναι το Grid Fusion δημιούργημα με την ονομασία GridOS!

Βασίζεται σε Android kernel και θα τρέχει τις Android apps αλλά θα υπάρχει ένα ακόμη ‘κατάστημα’: το Grid Shop. Το tablet ονομάζεται Grid10 και έχει 10άρα οθόνη ή συγκεκριμένα τις 10.1″ (1366 x 768.

Υπάρχει ένας επεξεργαστής NVIDIA Tegra 2 1.2 GHz δύο πυρήνων, 512MB RAM, κάμερα μπροστά στα 1.3-megapixel, 16GB χώρος και 3G connectivity, GPS, WiFi, Bluetooth, Micro SIM θύρα αλλά και docking port (για φόρτιση HDMI και USB). Επιπλέον θύρα για MicroSD και μπαταρία στα 5,800mAh.

Τα αρχικά σχόλια στο TabCo’s Facebook wall και πολλά tech blogs δεν δείχνουν εντυπωσιακό αλλά σε κάθε περίπτωση το Fusion Garage Grid10 είναι διαθέσιμο με παράδοση από τις 15 Σεπτέμβρη…

Έκδοση WiFi στα $499και WiFi + 3G στα 599. Το επίσημο website για more περισσότερα για το tablet…