Ναι, η εταιρία αγόρασε το τμήμα κινητής τηλεφωνίας της Motorola. Από την άλλη είναι οι πατέντες. Η Motorola είναι εκείνη που είχε εφεύρει το κινητό τηλέφωνο πριν από 30 χρόνια όπως λέει και ο Dan Frommer στο SplatF.

Υπάρχει όμως και κάτι ακόμη πιο… συναρπαστικό και ‘κρυφό’. Η Google λέει σε blog post εξηγώντας: “Motorola is also a market leader in the home devices and video solutions business.” Αυτό σημαίνει πως είναι μια εταιρία με ισχύ στην εικόνα.

Αυτό σημαίνει πως θα βοηθηθεί και το Google TV, η προσπάθεια της Google για ένα remake της τηλεοπτικής βιομηχανίας. Τηλεοράσεις που με πολύ cool τρόπο είναι και μια απόλυτη ‘πόρτα’ για το Internet.

Το Google TV από την άλλη έχει κάνει λάθη στη στρατηγική του στην αγορά αν και με ένα δωρεάν και πολύ ‘σωστό’ OS, η Google με την Sony που είναι για την ώρα η σύμμαχος, θα μπορεί να πείσει και άλλους OEMs να μπουν στο παιχνίδι των Android τηλεοράσεων…

Είναι ΕΔΩ που η Motorola, εταιρία με σειρά από TV κουτιά και πολλές home networking συσκευές θα μπορεί να στείλει τις Google TV συσκευές σε πολλά περισσότερα σπίτια…

Το Google TV ετοιμάζεται για φρεσκάρισμα και έχει ενδιαφέρον αν δούμε τι θα μας δώσει!