Τι θέλει ο πελάτη; Ρώτησε τον!

Η Sony έχει ξεκινήσει μια διαδικασία μέσα από τους φαν της κοινότητας των PlayStatio με την οποία τους ρωτά για τα περιφερειακά του Vita που θα ήθελαν να δουν. Είτε σας φαίνεται περίεργο, είτε όχι, στις κορυφαίες θέσεις είναι κάτι σε εξωτερικό UMD drive.

Φαίνεται πως υπάρχει και χρόνος τώρα για τη Sony αφού το PlayStation Vita της θα λανσαριστεί στην αγορά της Ιαπωνίας μόνο για το 2011 και οι ΗΠΑ με την Ευρώπη θα πάνε για νωρίς το 2012. Η εταιρία λοιπόν, σοφά, αξιοποιεί τον χρόνο και συλλέγει τα ‘θέλω’ των φαν της για τα περιφερειακά που θα ήθελαν να υλοποιήσει…

Οι πληροφορίες συλλέγονται στο ιαπωνικό PlayStation Vita community site (μέσωAndriasang), που έχει ήδη 550 και πλέον απαντήσεις.

Ακόμη και αν δεν γνωρίζετε την… ιαπωνικής, είναι προφανές πως ένα εξωτερικό drive ή ένας converter για το UMD, το PSP φορμά είναι η κορυφαία αίτηση. Άλλα είναι μια βάση με HDMI Out, ένα πλήρες πληκτρολόγιο και μια δεύτερη μπαταρία.

Το UMD είναι ψηλά και αυτό δεν είναι έκπληξη με πολλούς UMD-only PSP τίτλους, όπως τα δημοφιλή like Final Fantasy VII: Crisis Core και Kingdom Hearts: Birth By Sleep.

Το μεγαλύτερο μέρος του καταλόγου της πλατφόρμας είναι πάντως διαθέσιμο για ψηφιακό κατέβασμα αλλά το online κατάστημα βγήκε αργά στη ζωή του PSP και πολλοί gamers είναι κολλημένοι με τα φυσικά media και θέλουν συμβατότητα με το Vita.

Εξωτερικό UMD drive; Περίεργο αλλά… ίσως!