Είναι ο αντικαταστάτης που περιμέναμε με αγωνία της α700 DSLR, η α77 που ανεβάζει τον πήχη στην κατηγορία των semi-pro, pro μηχανών με εναλλάξιμους φακούς. Η Sony έχει… ‘προσέξει’ το νέο της παιδί με επιδόσεις και ‘βαρία’ κατασκευή που θα αντέχει σε ιδιότυπες συνθήκες σκόνης και υγρασίας.

Η νέα μηχανή έχει βελτιωμένο μηχανισμό χωρίς καθρέπτες στην τεχνολογία Translucent Mirror Technology και έτσι η Sony έχει κάνει τις SLT-A77 (α77) και SLT-A65 (α65) τις “…πιο γρήγορες και άμεσες σε απόκριση μηχανές με φακούς που εναλλάσσονται στην κατηγορία τους,” όπως μας λέει.

Οι μηχανές έχουν και βελτιωμένη εργονομία με νέα λαβή αλλά και ένα συνδυασμό χειριστηρίων για λειτουργία που η εταιρία ονομάζει ‘eyes off’, λειτουργία δηλαδή που θα γίνεται με μια νέα οθόνη υψηλής ανάλυσης – high-resolution XGA OLED Tru-Finder™.

Και νέος φακός DT 16-50mm F2.8 SSM ζουμ – όπως και αξεσουάρ…

Αυξάνονται και… πληθύνονται οι φακοί A-mount και τώρα έχουμε έναν νέο ακόμη. Πρόκειται για τον DT 16-50mm F2.8 SSM με 16mm ευρυγώνιο φακό ιδανικό για ταξιδιωτική χρήση αλλά και πορτραίτα.

Η Sony μιλά για κατασκευή ανθεκτική σε σκόνη και υγρασία ενώ το ζουμ είναι της τάξης του 3x με ανώτερο διάφραγμα το F2.8. Στην κατασκευή ασφαιρικά στοιχεία και τρία στοιχεία ED ενώ εσωτερικά το μοτέρ είναι τύπου SSM (Super Sonic wave Motor) για γρήγορο και αθόρυβο τρόπο λειτουργίας…

Στα… έξτρα και το VG-C77AM Vertical Grip, λαβή στην οποία χωρούν δύο NP-FM500H InfoLITHIUM μπαταρίες με δυνατότητα για 1060 λήψεις από το LCD / ή 940 shots (με το Tru-Finder) με χρήση Memory Stick PRO Duo.

Υπάρχει και το εξωτερικό φλας HVL-F43AM που είναι για όλες τις μηχανές με A-mount και ισχύ GN43, Quick Shift Bounce ρύθμιση, ασύρματο έλεγχο και προστασία από υγρασία και σκόνη.

Αυτά για αρχή και περισσότερα όταν τις δούμε τις… νέες από κοντά!

Οι α77 και α65 με την τεχνολογία Translucent Mirror θα είναι διαθέσιμες από τον Οκτώβριο του 2011.

Και ένα hands-on…