Μεγαλύτερος ανταγωνισμός και επιθετική πολιτική τιμών θα οδηγήσει στο να πουληθούν 250 εκατομμύρια tablet το 2017, όπως λέει η εταιρία μελετών αγοράς In-Stat.

Η μελέτη συμπεραίνει πως iOS και Android είναι τα λειτουργικά συστήματα που θα “διατηρήσουν περισσότερο από το 90% της αγοράς με τα Windows να είναι σε ‘μακρινή 3η θέση’ μέχρι το 2017.

Αυτό σημαίνει βέβαια πως θα παραμένει κυρίαρχος παίκτης η Apple στα tablet αφού δεν θα πέσει κάτω από το 70% σύντομα.

Η δε In-Stat προβλέπει ακόμη πως τα μεγαλύτερα (9 ίντσες μέχρι και 11) tablet θα έχουν το 56% της αγοράς μέχρι το 2017.

Σήμερα υπολογίζεται πως οι πωλήσεις tablet το 2012 θα κυμανθούν ανάμεσα στα 24 και τα 43 εκατομμύρια και αναμένεται ισχυρή ανοδική τάση μέχρι και το 2017.

“Η αγορά των tablet και τα οικοσυστήματα που αναπτύσσονται εξελίσσονται,” είπε ο κύριος Jim McGregor, ο κύριος στρατηγιστής τεχνολογίας της Ιn-Stat σε δήλωση. “Στις επόμενες γενεές θα δούμε διαφοροποιήσεις στις συσκευές που θα έχουν στόχο διαφορετικά τμήματα της αγοράς και άλλα μοντέλα χρήσης ενώ θα έχουμε και πιο έντονη την κοινή χρήση και τις επιχειρησιακές αγορές,” σημειώνει.

Η In-Stat λέει πως η ανάπτυξη των tablet δεν θα υπάρχει μόνο από τη χρηστικότητα των συσκευών αλλά και από τις φορητές εφαρμογές όπως και το cloud computing να νέα business μοντέλα των παρόχων.

Με άλλα λόγια η μετά-PC εποχή είναι ένας συνδυασμός tabletοειδών συσκευών και cloud computing. Ναι, είναι μια ορθή πρόβλεψη.