Αυτά αναφέρει ο αναλυτής Kevin Krewell του Linley Group σε ειδικό σημείωμα αποτέλεσμα έρευνας, ο επεξεργαστής της Apple με τον κωδικό A6 θα αργήσει…

Με πηγές και άρθρο της Taiwan Economic News, ο επεξεργαστής A6 δεν θα βγει σε γραμμή παραγωγής παρά την άνοιξη το νωρίτερο ενώ θα φτάσει “at least” τον Ιούνιο, όπως είπε ο Krewell.

Τετραπύρηνος επεξεργαστής που σημαίνει πως είναι η τεχνολογία που θα είναι κοινή τον επόμνο χρόνο, ενώ η μεταφορά σε τεχνολογίας παραγωγής στα 28 νανόμετρα ίσως σημαίνει πως δεν θα το δημιουργεί η Samsung αλλά η TSMC. Πιθανή και η χρήση τεχνολογίας 3D – chip stacking technology, ενώ στόχος είναι να ξεπεραστεί η NVIDIA που κατασκευάζει τον Kal-El στα 40 νανόμετρα – ναι, αλλά ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ!

Το δε Digitimes, λέει πως αξιωματούχοι της Apple αναζητούν εναλλακτικούς προμηθευτές για τα A6 chip και έχουν επισκεφτεί και την Siliconware Precision Industries (SPIL).

[“Apple recently conducted a visit to SPIL’s assembly line, and both parties discussed opportunities for cooperation, the sources revealed. SPIL stands a chance of becoming the first packaging and testing service provider designated by Apple, cutting into the supply chain of the vendor’s processor line, the sources said.”]

Όλα πάντως τα στοιχεία είναι προς επιβεβαίωση ενώ η TSMC ακούγεται πως έχει σε εξέλιξη δοκιμαστική παραγωγή. Το 2012 πάντως όλοι οι ανταγωνιστές της εταιρίας θα έχουν quad-core ARM τσιπάκια.

Η Apple είναι πάντως σε πίεση αφού ΔΕΝ θα φέρει το iPad 3 μέσα στο έτος όπως είχε ουσιαστικά αφήσει να πιστέψει η αγορά ενώ εταιρίες όπως η Sony αλλά και οι κορεατικές μεταξύ άλλων ετοιμάζουν next-gen tablet που θα είναι μέχρι τον Γενάρη όλα στην αγορά.

Έχασε το πλεονέκτημα γενιάς η Apple; Έτσι δείχνουν τα στοιχεία…