Η οικογένεια των notebook VAIO S Series της Sony, επεκτείνεται, με την προσθήκη ενός λεπτού, φορτωμένου με δυναμικά χαρακτηριστικά μοντέλου με οθόνη στις 15.5”…

Το νέο μοντέλο χαρακτηρίζεται από την ίδια απόδοση και τoν ίδιο λεπτό σχεδιασμό με τα μοντέλα της ίδιας σειράς, των 33,7 εκ. (13.3″), αλλά διαθέτει μεγαλύτερη οθόνη για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες αυτών που χρειάζονται περισσότερη επιφάνεια – για δουλειά ή για παιχνίδι.

Λεπτό…

Το VAIO S Series έχει πάχος μόλις 24,5 χλστ. και ζυγίζει περίπου 2 κιλά – ιδανικό βάρος για όσους ταξιδεύουν συχνά, ενώ μεταφέρεται εύκολα ανάμεσα σε σακίδιο πλάτης ή σε χαρτοφύλακα. Είναι κατασκευασμένο από μαγνήσιο και αλουμίνιο για μικρότερο βάρος και μεγαλύτερη ανθεκτικότητα, ενώ το στιλάτο ‘full flat’ design περιλαμβάνει και καλυμμένο μηχανισμό άρθρωσης του πάνελ της οθόνης, ώστε να μην αποσπάται η προσοχή του χρήστη από την οθόνη.

Η οθόνη Full HD VAIO Display Plus των 39,5 εκ. (15.5”) προσφέρει ευκρινή προβολή σε μεγάλο μέγεθος, για αρχεία, ταινίες κ.λπ. Οι γυαλάδες από τα φώτα του γραφείου πάνω στην οθόνη διαχέονται ομαλά, ώστε η εικόνα στην οθόνη να εμφανίζεται ευκρινής και ευχάριστη για την όραση, χωρίς ανακλάσεις που αποσπούν την προσοχή και προκαλούν κούραση στα μάτια μετά από πολύωρη χρήση.

Το VAIO S θα σας επιτρέψει να δουλέψετε και να παίξετε τα αγαπημένα σας games όλη την ημέρα, ακόμη και τη νύχτα. Η εσωτερική μπαταρία δίνει ενέργεια για μέχρι και 6.5 ώρες1 χρήσης του notebook (σε λειτουργία stamina).

Σαν ξεχωριστό αξεσουάρ διατίθεται μια δεύτερη επίπεδη μπαταρία τύπου ‘Sheet’, η οποία μπορεί να φορτιστεί ανεξάρτητα και να προσαρμοστεί ανά πάσα στιγμή, εκτοξεύοντας τη συνολική διάρκεια αυτόνομης λειτουργίας μέχρι και στις 13 ώρες1.

Αν πάλι βιάζεστε, η λειτουργία Quick Charge θα σας δώσει μια ώρα διάρκειας ζωής της μπαταρίας με μια φόρτιση μόλις 20 λεπτών στην πρίζα.

Ένας βολικός στην πρόσβαση διακόπτης απόδοσης, σας επιτρέπει να επιλέξετε λειτουργία ταχύτητας για μέγιστη απόδοση, ή λειτουργία stamina για μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας, όταν βρίσκεστε μακριά από πρίζα του ηλεκτρικού δικτύου.

Το πληκτρολόγιο είναι τύπου ‘isolation’ και διαθέτει οπίσθιο φωτισμό. Περιλαμβάνει αποκλειστικό δευτερεύον αριθμητικό πληκτρολόγιο για γρήγορη και ακριβέστατη εισαγωγή δεδομένων. Υπάρχει επίσης αισθητήρας για τα επίπεδα του περιβάλλοντος φωτισμού, ο οποίος αυτόματα μειώνει τη φωτεινότητα της οθόνης για εξοικονόμηση ενέργειας όταν ο φωτισμός είναι χαμηλός.

Η εικόνα του video-chat με τους φίλους ή τους συγγενείς είναι ευκρινής και λεπτομερής, χάρη στην HD web-camera η οποία λειτουργεί με τεχνολογία ‘Exmor’.

Τα μοντέλα, που εφοδιάζονται κατόπιν παραγγελίας με σκληρό δίσκο SSD (δίσκο στερεής κατάστασης), διαθέτουν λειτουργία Quick Boot και φορτώνουν τα Genuine Windows® 7 εξαιρετικά πιο γρήγορα από τα συμβατικά notebook, εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο. Το σύστημα ασύρματης επικοινωνίας VAIO ‘everywair’ 3G WWAN είναι ενσωματωμένο μόνο σε επιλεγμένα μοντέλα και σας επιτρέπει να συνδεθείτε στο διαδίκτυο εν κινήσει μέσω του δικού σας παρόχου ευρυζωνικής σύνδεσης με ταχύτητες έως και 14.4Mbps (download) και 5.76 Mbps (upload). Όλα τα μοντέλα της σειράς διαθέτουν ένα εύκολο στην πρόσβαση κουμπί WEB, το οποίο μέσα σε δευτερόλεπτα ενεργοποιεί το notebook για σύνδεση στο διαδίκτυο.

VGP-FL3D15A ‘glasses-free’ 3D πάνελ…

Τώρα μπορείτε να βυθιστείτε σε μια απολαυστική τρισδιάστατη εμπειρία χωρίς να φοράτε τα ειδικά γυαλιά 3D. Το νέο VGP-FL3D15A είναι ένα ‘glasses-free’ 3D πάνελ, το οποίο προσαρμόζεται εύκολα στην οθόνη LCD του notebook, έχει ρυθμιστεί με τον οδηγό Blu-ray Disc και διατίθεται ξεχωριστά ως αξεσουάρ για τα μοντέλα VAIO S Series.

Το VAIO χρησιμοποιεί την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπων (face detection technology) της Sony για να εντοπίζει την θέση του κεφαλιού του θεατή μέσω της ενσωματωμένης web camera, και να ρυθμίζει την προβολή για μια ικανοποιητική εμπειρία 3D, με καθαρή και ευχάριστη εικόνα. Απολαύστε ταινίες 3D στα μοντέλα VAIO που είναι εφοδιασμένα με οδηγό Blu-ray Disc™, με ζωντανή αίσθηση του βάθους και μεγάλη δόση ρεαλισμού. Δείτε επίσης φωτογραφίες 3D και εικόνες Sweep Panorama που τραβήξατε με τις συμβατές Cyber-shot™, α και α NEX φωτογραφικές μηχανές.

Επίσης, στη σειρά θα υπάρχει διαθέσιμη και μεγάλη ποικιλία από προαιρετικά αξεσουάρ, όπως βάση ‘docking station’, θήκες μεταφορές και ποντίκια.

Cool…

Τα νέα notebook VAIO S Series με οθόνη 39.5 εκ. (15.5”) θα είναι διαθέσιμα στην Ευρώπη από τον Οκτώβριο του 2011 – ανάλογα με τη χώρα.


Μοντέλο
VAIO VPCSE1E1E
Επεξεργαστής (Future) 2nd Generation Intel® Core™ Processor-based Mobile Platform
Λειτουργικό σύστημα Genuine Windows® 7 Professional (64 bit) με Service Pack 1
Μνήμη 4GB DDR3 1333MHz SDRAM
Σκληρός δίσκος Χωρητικότητα 750 GB, ταχύτητα 5400rpm
Οθόνη VAIO Display Plus (1920×1080) με διαγώνιο 39,5 εκ. (15.5”) και λόγο πλευρών 16:9 (wide)
Σύστημα γραφικών AMD Radeon™ HD 6630M (1GB VRAM) + Intel® HD Graphics 3000
Οδηγός οπτικού δίσκου DVD SuperMulti
Άλλα χαρακτηριστικά WLAN 802.11a/b/g/n, 3G WWAN, Bluetooth® 2.1 + EDR, θύρες Hi-Speed USB 2.0 (x2), θύρα SuperSpeed USB 3.0 (x1), έξοδο HDMI out, στερεοφωνικά ηχεία με Dolby® Home Theater® v4, HD web camera τροφοδοτούμενη με τεχνολογία ‘Exmor’ (1.3 ενεργά megapixel), κουμπιά Web, VAIO και Assist buttons, touchpad με υποστήριξη ‘gesture support’
Διαστάσεις ΒxΥxΠ Κατά προσέγγιση 255,9 x 24,5 x 380 χλστ.
Βάρος Κατά προσέγγιση  2 κιλά (με την παρεχόμενη μπαταρία)