Σε παρουσίαση της εικόνας που θα έρθει σε… ‘επόμενη γενιά’ η Toshiba στη μεγάλη ‘γιορτή’ των ηλεκτρονικών. Πρόκειται για ένα 4K2K 55 ιντσών πάνελ με κωδικό 55ZL2.

Τι υπόσχεται η εταιρία; πως ,με προβλεπόμενη τιμή στα 8000 ευρώ και κυκλοφορία στην Ιαπωνία, αυτή θα είναι «πρώτη μεγάλη τηλεόραση για 3D εικόνα χωρίς γυαλία.” Η 55άρα έχει ανάλυση 4K2K (3840 × 2160 pixels) ανάλυση που περιγράφεται και ως τέσσερις φορές (Quad) Full HD ανάλυση.

 

Για εικόνα 3D χωρίς τη χρήση ειδικών γυαλιών χρησιμοποιείται το λεγόμενοι CEVO-ENGINE, σύστημα πολλαπλών επεξεργαστών της Toshiba, ενώ υπάρχει και η λειτουργία PERSONAL-TV, όπως και το SMART-TV σε εφαρμογές όπως εγγραφή USB και πρόσβαση στο Toshiba Places.

Οι μηχανικοί της Toshiba ισχυρίζονται πως έχουν αναπτύξει αλγόριθμους ενώ έχουν σχεδιάσει και ισχυρούς επεξεργαστές για ηλεκτρονικές συσκευές ενώ το 3D χωρίς γυαλία υπόσχεται η lenslet τεχνολογία.

Πρόβλημα και ‘λύση’…

Η τηλεόραση υπόσχεται πως με τεχνολογία εντοπισμού προσώπου θα λύσει το πρόβλημα του 3D χωρίς γυαλιά που είναι πως υπάρχουν λίγες και ‘άβολες’ ζώνες θέασης μπροστά στην τηλεόραση. Για το σκοπό η 55ZL2 διαθέτει εφαρμογή εντοπισμού προσώπου.

Τι θέλουμε την Quad Full HD; Το πάνελ των 3,840 x 2,160 pixels είναι ουσιαστικά… άχρηστο και έτσι η τηλεόραση μιλά για 2D περιεχόμενο που μετατρέπεται σε Quad Full HD ανάλυση.

Χμμμ…