Tο ΤechCrunch έχει νέα για Amazon tablet και τα επιβεβαιώνει το MG Siegler’s report…

Είχαν στα χέρια τους αρχικό μοντέλο, ένα Design Verification Testing του tablet. θα μοιάζει με το BlackBerry PlayBook στο σχήμα με capacitive 7” οθόνη και customized έκδοση του Android ενώ θα βγαίνει στα χρώματα του Kindle άρα μαύρο, βαθύ μαύρο και πορτοκαλί.

Η κύρια οθόνη θυμίζει το Cover Flow του iTunes για να βλέπεις στο tablet βιβλία, μουσική, ταινίας ενώ υπάρχει και ένα dock στο κάτω μέρος για να κάνεις pin αγαπημένα items με ένα σύστημα ενημερώσεων (Kindle notifications) και το “YOUR NAME’s Kindle” πάνω του. Το tablet δεν θα έχει κουμπιά αλλά και ούτε Google apps.

Δεν υπάρχει Android Market, αλλά το Amazon Appstore ενώ υπάρχει και η Kindle app (όπως η σημερινή iOS/Android Kindle app), το Amazon Cloud Player για μουσική και το Amazon Instant Video Player για ταινίες. Ο web browser έχει αντικατασταθεί από έναν την Amazon που έχει και tabbed browsing.

Για το hardware λίγα αλλά έχει μονού πυρήνα επεξεργαστή με το μοντέλο στις 10” να είναι δύο πυρήνων. Αυτονομία στις 10 ώρες και 6GB χώρου μόνο όπως και θύρα για SD κάρτα. Χωρίς κάμερα θα πωλείται αργότερα φέτος και θα είναι WiFi-only, με πιθανότητα για 3G συσκευή. Θα πωλείται μαζί με τα Amazon Kindle eReaders και τιμή στα $250.

Όσοι το πάρουν θα έχουν και συνδρομή στο Amazon Prime….