Μπορεί η προσοχή όλου του φωτογραφικού κόσμου τον τελευταίο μήνα να έχει πέσει στην sooo retrotech NEX-7 και στην πανίσχυρη a77,  αλλά είναι και νέα Sony NEX-5n που έχει πέσει πολύ θετικά στη μάχη των δοκιμών…

Τώρα βλέπουμε την πρώτη διαθεσιμότητα της και συγκεκριμένα στα ράφια της αλυσίδας B&H ενώ έχει εξαντληθεί ήδη (out of stock) στο Amazon. Ανά στιγμές είναι διαθέσιμη με ή χωρίς φακό σε περιορισμένες ποσότητες (δείτε εδώ).

Να θυμίσουμε πως η NEX-5n είναι διάδοχος μιας πολύ πετυχημένης NEX-5 ενώ έχει ε το γρηγορότερο release time lag στον κόσμο και «υπεργρήγορο» autofocus – όπως καμαρώνουν οι Sony people…

Λίγα specs…

Κατασκευασμένη από ελαφριά υλικά με βάση το μαγνήσιο, η NEX-5N έχει πάχος μόλις 23.3 χιλιοστά και έχει το ίδιο γρήγορο σύστημα ενεργοποίησης (quick shutter lag) όπως το η νέα NEX-7.

Με 16.1 megapixel ενεργή ανάλυση έχει τις… ευλογίες ενός νέου ταχύτατου επεξεργαστή BIONZ: μιλάμε για ISO που φτάνει τα 25600.

Η NEX-5N θα συλλάβει και βίντεο AVCHD Full HD σε 50p ή 25p, με χειροκίνητη εστίαση ενώ υπάρχουν και P/A/S/M exposure mode.

Είναι και η πρώτη για E-mount κάμερα μηχανή η NEX-5N με το νέο Photo Creativity Touch interface. Υπάρχει ακόμη η δυνατότητα του background defocus, ενώ υπάρχουν και εφέ έκθεσης και εικόνας με χρήση και preview από την οθόνη αφής LCD.

[Και έχει και το αγαπημένο μας: την 3΄΄ η καταπληκτική Xtra Fine LCD οθόνη που μετακινείται 80 μοίρες ή κάτω 45 μοίρες και έχει τεχνολογία TruBlack]