Αν και κατάφερε να προσελκύσει 25 εκατομμύρια χρήστες στον πρώτο μήνα λειτουργίας, το Google+, το ‘αντίπαλο δέος’ για το Facebook έχει πρόβλημα με τα user posts που έχουν απίστευτα πτωτική πορεία.

Ο αρχικός θόρυβος γύρω από το Google+ τον Ιούνιο έκανε τους δημιουργούς του να πιστέψουν πως έχει ‘χτυπήσει φλέβα’ η εταιρία. Από την άλλη, όπως λέει το 89n.com ο μέσος αριθμός posts ανά άτομη σε ημερήσια βάση έχει πέσει 41%Ρ αυτό το μήνα σε σύγκριση με τις προηγούμενες τέσσερις εβδομάδες.

“Τα στοιχεία μας δείχνουν πως ο μέσος αριθμός public Google+ posts την ημέρα έχει μειωθεί από τα 0.68 public posts ανά ημέρα στις 19 Ιουλίου του 2011 στα 0.40 public posts την ημέρα στο διάστημα 19 Αυγούστου με 2011 με 14 Σεπτεμβρίου 2011 λέει η αναφορά.

“Αυτό είναι μείωση 41%,” αν και η μεθοδολογία της 89n.com δεν διεκδικεί την τελειότητα αφού το site έφτασε σε αυτά τα νούμερα συγκεντρώνοντας post counts από του 7,000+ χρήστες που χρησιμοποίησαν το εργαλείο MessageFilter για link ανάμεσα στα Twitter accounts τους και το Google+.

Από την άλλη ακούμε όλο και πιο λίγο για το Google+, να υπάρχουν όλο και λιγότερα notifications μέσω GMail. Εσείς πότε postάρατε στο Google+;