Το Sony Tablet S έχει κερδίσει τη προσοχή μας και το περιμένουμε… live.

Τι κρύβει όμως κάτω από το… καπό; Ξέρουμε πως έχει διπύρηνο επεξεργασή και 1GB RAM, κάμερες και Wi-Fi ενώ θα είναι στην αγορά με χωρητικότητα 16GB και 32GB.

Το πιο… βέβαιο με το Tablet S είναι το σχήμα του που είναι ξεχωριστό και το κρατάς εύκολα. Τι έχει κάτω από το περίβλημα;. Όπως είδαν οι… τρελαμένοι reviewers το S έχει έναν διπύρηνο επεξεργαστή NVIDIA Tegra 2 και ένα Elipda DRAM τμήμα στο ίδιο IC πακέτο.

Είναι δε εύκολο να το ανοίξεις με δύο μόλις βίδες Phillips ενώ και η μπαταρί μπορεί να αλλαχθεί. Η motherboard και η θήκη είναι 3G-ready οπότε δεν θα χρειαστείτε third-party upgrade kit.

Το Tech Republic έκανε τη δουλειά του κατσαβιδάκια ενώ συνολικά έχουμε στα specs:

To «Sony Tablet» S διαθέτει οθόνη αφής 23,8 εκατοστών (9,4 ιντσών) ώστε να προσφέρει πλούσια ψυχαγωγία. Στην καρδιά του ισχυρός επεξεργαστής NVIDIA Tegra 2 στο εσωτερικό του, ενώ το βάρος του είναι περίπου 598 γραμμάρια (έκδοση Wi-Fi). Το πρωτοποριακό είναι ο μοναδικός ασύμμετρος σχεδιασμός του σάς χαρίζει πολλές ώρες ξεκούραστης χρήσης. Η δε έκδοση Wi-Fi/3G του Tablet S θα είναι διαθέσιμη από το Νοέμβριο του 2011.

Το «Sony Tablet» P, που θα είναι επίσης διαθέσιμο από το Νοέμβριο, είναι σχεδιασμένο για κινητή επικοινωνία και ψυχαγωγία, ενώ το καινοτόμο αναδιπλούμενο design και η διπλή οθόνη του παρέχουν μέγιστη φορητότητα. Zυγίζει περίπου 372 γραμμάρια, διαθέτει τον ίδιο επεξεργαστή NIVIDIA Tegra 2 και προσφέρει συνδεσιμότητα μέσω Wi-Fi και δίκτυα κινητής τηλεφωνίας 3G. Η οθόνη αφής 13,9 εκατοστών (5,5 ίντσες) είναι αναδιπλούμενη, κάνοντας το tablet μόλις 79x180x26 χιλιοστά (περίπου), ώστε να χωρά στην τσέπη…

Τα μοντέλα που διαθέτουν μόνο Wi-Fi έχουν λειτουργικό Android 3.1 (αναβαθμιζόμενο σε Android 3.2), ενώ τα μοντέλα Wi-Fi/3G εξαρχής θα έρχονται με Android 3.2.

Τα δύο μοντέλα «Sony Tablet» είναι εξοπλισμένα με κάμερες (στις δύο όψεις) για να τραβάτε φωτογραφίες και βίντεο. Η θύρα USB 2.0 και η υποδοχή κάρτας SD απλοποιούν την άμεση μεταφορά αρχείων από άλλες συσκευές, όπως PC, ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές και camcorder.