H Apple κάνει τα πάντα για δώσει τη μάχη της στον χώρο των tablet και των smartphone αλλά δεν μπορεί να βάλει με το Android…

Η InMobi, ένα mobile ad network, λανσάρισε το Mobile Insights Report: Global Edition, Quarter Ending August 2011 και εδώ φαίνεται πως η ανάπτυξη στον χώρο του Android είναι εκρηκτική.

Το InMobi είδε 25% ανάπτυξη σε ad impressions σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο με 126.7 δισεκατομμύρια ‘mobile advertising impressions’ στον κόσμο.

Αναφέρει πως η ανάπτυξη στα smartphone συνεχίζει και είναι τ 42% των φορητών ad impressions από τον Μάιο. Η δε δημοφιλία του Android ανέβηκε κατά 1.7% στο 17.9% και ξεπέρασε το Symbian ως η δεύτερη μεγαλύτερη σε τζίρο εταιρία ξεπερνώντας το Nokia OS.

Το Nokia OS έπεσε στο 18.2% ενώ στα top τρία λειτουργικά, το Android ήταν το μόνο που είχε αύξηση. Και το Nokia OS και το Symbian OS έχουν καθοδική πορεία.

Όπως λέει ο κος James Lamberti, του Marketing της InMobi, το Android έχει όλα στα στοιχεία για να γίνει η top mobile πλατφόρμα.

Στην αναφορά έχουμε και πολύ ενισχυμένη την Ευρωπαϊκή mobile ad αγορά με αύξηση 26% και 13.4 δις. ads στο τρίμηνο. Επιπλέον το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών (68%) είναι σε smartphone impressions.

Το Android είναι η κυριάρχη mobile ad πλατφόρμα και η μάχη με το iOS και Symbian OS μεγάλη με τα δύο αυτά ‘στρατόπεδα’ σε πτώση…