Η έρευνα για τη χρήση γραφένιου στους ημιαγωγούς είναι ένα από τα 12 project που έχουν $20 εκατομμύρια σε χρηματοδότηση από το National Science Foundation και το Semiconductor Research Corporation…

Τα χρήματα δόθηκαν από τον διαγωνισμό Nanoelectronics for 2020 and Beyond όπου συμμετείχαν 24 πανεπιστήμια με στόχο να αναπτυχθεί ο αντικαταστάτης στο σημερινό τραναζίστορ, τον βασικό ‘συστατικό’ κάθε κυκλώματος. Ένας υπερ-φιλόδοξος στόχος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση τύπου του SRC, η ιδέα είναι απλή: να βρεθεί κανείς ο Άνθρωπος ένα βήμα μπροστά όταν κάποια στιγμή, όπως αναμένεται, φτάσουμε στα όρια του Νόμου του Moore.

Το δεύτερο πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί είναι να μειωθεί και η ισχύς των transistor, με την μείωση στην κατανάλωση να είναι το ίδιο δύσκολη με τη μείωση σε μέγεθος: αν δεν το καταφέρεις, τελικά το να… στριμώξεις σε ένα μέρος περισσότερα τρανζίστορ θα έχει σαν αποτέλεσμα υψηλές θερμοκρασίες. Και δύσκολα κάνεις κάτι για αυτό.

Μερικά από τα projects που έχουν πάρει χρηματοδότηση είναι cool όπως ο “graphene spin” υπολογιστής που χρησιμοποιεί την περιστροφή των ηλεκτρονίων καθώς ταξιδεύουν μέσα στο γραφένιο και έτσι και υπολογιστική ισχύς και και αποθηκευτικός χώρος είναι διαθέσιμη όπως λέει το Πανεπιστήμιο της California.

Με το γραφένιο ‘παίζουν‘ και στο Πανεπιστήμιο του Cornell/Princeton σε συνεργασία που εστιάζει στις νανολωρίδες…

Δείτε εδώ όλες τις ιδέες…