H Intel τώρα διασπά τα notebooks σε κατηγορίες: basic, entertainment, on the go, gaming και content creation, στην πιο ακριβή κατηγορία.

H “Basic” είναι η πιο προσιτή κατηγορία στα $300 με βασικό internet, email, video viewing και μειωμένη παραγωγικότητα. Τα πιο ακριβά μηχανήματα στην κατηγορία αυτή θα φτάνουν τα  $600.

Το άλλο τμήμα είναι το “Entertainment” που υπόσχεται “good media experience, nice casual gaming performance and a little content creation”. Μιλάμε για τιμές από $600 έως και $1000 ανάλογα με το πακέτο.

Η τρίτη κατηγορία είναι η “On the go” με την εταιρία να εστιάζει στην παραγωγικότητα. Εδώ το ζητούμενο είναι μια ισορροπία ανάμεσα σε επιδόσεις, στιλ και ζωή μπαταρίας. Σε ένα λεπτό κέλυφος. Θα είναι πιο ακριβά από τα basic και entertainment τμήματα της αγοράς ενώ τα entertainment notebooks θα είναι πιο ακριβά. Από $700 έως $1000.

Το “Content creation” είναι το τέταρτο τμήμα της αγοράς για notebooks με υψηλής ταχύτητας video editing, εικόνα και ήχο. Θα πρέπει να είναι ισχυρό μηχάνημα με την Intel να εκτιμά τις τιμές στο $900 μέχρι +$1000.

Το 5ο τμήμα της αγοράς είναι το gaming με την Intel να εκτιμά σαν τιμή τα $900 – χμμμ….

Από την άλλη υπάρχουν και τα netbook και τα Ultrabook…