Υπεύθυνοι για την έρευνα μελετητές του Πανεπιστημίου του Cornell που είχαν το… κουράγιο να δούνε μισό δισεκατομμύριο tweets σε 84 χώρες για να μάθουν τις διαθέσεις μας στην ημέρα.

Στη μελέτη η ανάλυση αφορούσε εκατομμύρια tweets σε μια περίοδο δύο ετών και αποκάλυψε πως η καλύτερη ώρα όσων tweetάρουν είναι η ώρα μετά το ξύπνημα. Η διάθεση χαλάει στη διάρκεια της ημέρας και ανεβαίνει ξανά στο βράδυ.

AKOMH και αν αισθάνεστε πως δεν το χρειάζεστε ως πληροφορία (…) οι ερευνητές του Cornell University το έψαξαν και δεν είναι και λίγο να αναζητάς στοιχεία σε μισό δις. tweets από 2.54 άτομα σε 84 χώρες. Γενικά καλό λοιπόν το mood το πρωί αλλά όσο περνά η μέρα, σκούρα τα πράγματα,

Τα αποτελέσματα τα δημοσίευσε ο σπουδαστής κος Scott Golder στο  περιοδικό Science την Πέμπτη.

Τα δεδομένα είναι από Twitter accounts που ξεκίνησαν από τις αρχές του 2008 έως και τον Απρίλη του 2009 ενώ πέρα από τις καθημερινές για το weekend, μαθαίνουμε πως η καλή διάθεση είναι λίγο αργότερα στο πρωινό – μάλλον καθώς την Παρασκευή το ξενυχτάμε.

Από την άλλη οι ερευνητές είδαν πως συνολικά ο κύκλος διάθεσης είναι παρόμοιος στις καθημερινές και τα ΣΚ κάτι που τους οδήγησε στο συμπέρασμα πως οι ώρες ύπνου έχουν πολύ σημαντικό ρόλο.

Ένας άλλος επιστήμονας δε, με την ειδικότητα medical sociologist στο πανεπιστήμιο του Harvard, ο ‘δικός μας’ Dr. Nicholas Christakis, είπε πως μπορεί τα αποτελέσματα να μην έδειξαν κάτι συνταρακτικό, αλλά βεβαιώνουν πως τα δεδομένα των web user είναι “little digital breadcrumbs”, ‘ψιχουλάκια’ δηλαδή όπως στο γνωστό παραμύθι που βοηθούν αφού ‘οδηγούν’ την έρευνα.