Τελικά ΔΕΝ είναι τυχαίο που είναι η Κυρία των consumer electronics από την Ιαπωνία που πρώτη έριξε στην αγορά έναν ΚΑΝΟΝΙΚΟ, και εμπορικό 4Κ βιντεοπροβολέα

Ο λόγος; Μα όπως μαθαίνουμε σήμερα ήδη η Sony έχει σπάσει το ρεκόρ σε εγκατεστημένους βιντεοπροβολείς 4Κ, ανάλυσης Χ4 δηλαδή σε σχέση με το Full HD στον κόσμο: μιλάμε για 10.000 μονάδες.

Το 2007 – πέρασε τόσος καιρός;! – η Sony ήταν η πρώτη που λανσάρισε βιντεοπροβολείς ικανούς για την ανάλυση που ονομάζεται ultra-high resolution, εικόνες 4K δηλαδή που αποτελούνται από 8.8 εκατομμύρια pixel (4096 X 2160).

Αυτό το μήνα, οι συνολικές πωλήσεις της Sony σε συστήματα προβολής ξεπέρασαν τις 10,000 μονάδες. Και μιλάμε για τα συστήματα προβολής της Sony που βασίζονται σε μια μοναδική “…ultra-high resolution LCD” τεχνολογία, την τεχνολογία που η ιαπωνική εταιρία ονομάζει 4K SXRD (Silicon X-tal Reflective Display).

Τα συστήματα αυτά που συνήθως θα βρούμε σε κινηματογράφους ή στούντιο παραγωγής – Digital cinema projection systems, αποτελούνται κυρίως από τον προβολέα που θα δείξει την εικόνα και το σύστημα αποθήκευσης όπως και ένα “media block” που είναι ο επεξεργαστής.

Η Sony είναι η μόνη στην αγορά που πωλεί και τα τρία στοιχεία – Sony’integrated projection system, ενώ είναι το μόνο σύστημα στον κόσμο που πληρεί τις προδιαγραφές DCI ενώ συνδυάζεται με το Theater Management System (TMS) της εταιρίας για να λειτουργούν πολλοί προβολείς μαζί και το CineWatch για να έχεις επιστασία από μακριά.

Τώρα για εμάς όλους; Μα έτσι έχουμε το 10000 πλέον να περιμένουμε με το διαστημικό ‘μοιάζω-με-τουρμπίνα-διαστημικού-σκάφους’ Look του! 🙂