Το εικονιζόμενο δημιούργημα παρουσίαστηκε στο γαλλικό ADEME Forum PSA Group. Είναι το VELV Concept, ένα ελαφρύ αστικό όχημα μεταφοράς που μπορεί να μεταφέρει τρία άτομα για 100 χιλιόμετρα.

Το VELV (Véhicule électrique Léger de Ville – lightweight urban vehicle) είναι μια ακόμη πρωτότυπη δημιουργία που έρχεται να προστεθεί σε πολλά concept που έχει παρουσιάσει το γκρούπ PSA, όπως και τα EX1 και BB1.

Παρουσιάστηκε στο Forum, υπό την εποπτεία του γαλλικού ΥΠΕΚΑ – French Environment and Energy Management Agency στις 26 Σεπτέμβρη του 2011.

Το VELV μοιάζει να είναι τριών τροχών αλλά πίσω έχει μια άλλη κατασκευή που του επιτρέπει να κάνει μια πλήρη περιστροφή στον εαυτό του σε 7.20 μέτρα.

Εξωτερικά δε υπάρχουν πολλά στυλιστικά στοιχεία της Peugeo ενώ στα πιο εντυπωσιακά χαρακτηριστικά είναι οι πόρτες ‘γλάρου’.

Ο ηλεκτρικός κινητήρας αποδίδει 20 kW, το συνολικό βάρος είναι μόλις 650 κιλά ενώ πέρα από τα 100 χιλιόμετρα αυτονομία, έχουμε και τελική στα 110χλμ/ώρα.

Εσωτερικά σύστημα πληροφόρησης δίνει στοιχεία για αυτονομία και βρίσκεις τους σταθμούς φόρτισης στην περιοχή. Προφανώς με κύριους πιθανούς ‘πελάτες’ τους εταιρικούς στόλους και τους ανθρώπους της πόλης, έχει αναπτυχθεί από το PSA Group σε συνεργασία με τις εταιρίες Leroy Somer, GKN και Valeo (κινητήρας και ηλεκτρικά), Michelin (τεχνολογία τροχών), Johnson-Control Saft (Ιόντων Λιθίων και ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης), την Leoni (σήματα και ηλεκτρικά), IMS/LAPS labs (δυναμική συμπεριφορά).