Ναι, το έχετε ακούσει και δει. Αλλά είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ χρήσιμος ένας απλός οδηγός…

ΑΥΤΑ είναι τα όσα σημαίνει το Facebook για τους χρήστες του..

Αυτή είναι μια ματιά σε 10 πράγματα που θα θέλατε (;) να ξέρετε για τις αλλαγές στο Facebook…

1. Το Ticker δεν αποκαλύπτει και πολλά νέα πράγματα. Αυτό που ουσιαστικά κάνει βέβαια είναι να δείχνει σε χρήστες πληροφορία που αλλιώς δεν θα είχαν προσέξει. Σε αυτό θα δείτε κάθε activity των ‘friends’ που έχετε άδεια να δείτε. Αν ένας φίλος σχολιάζει κάτι για το wall φίλου του (ακόμη και αν δεν είστε συνδεδεμένοι με αυτόν/ην) και αυτό είναι δημοσίως viewable, θα δείτε αυτό το post στο Ticker σας.

2. Κάθε post που κάνετε σε δημόσια fan page θα φανεί στα Tickers των φίλων σας αφού είναι public by default αυτά τα δίκτυα.

3. Δείτε το επίπεδο ασφάλειας ενός post πριν από κάθε σχόλιο. Θα υπάρχει έναl icon σε κάθε item στο news feed ενώ εικονίδιο με υδρόγειο σφαίρα σημαίνει πως το update είναι δημόσιο και viewable από οποιονδήποτε στο Web. Υπάρχει και εικονίδιο για updates που το βλέπουν μόνο οι friends και custom λίστες ατόμων.

4. Να είστε προσεκτικοί όταν σχολιάζετε σε ένα δημόσιο post. Κάθε σχόλιο σε ένα status update θα στέλνεται στα Tickers κάθε ατόμου στη λίστα friends! Και όλα τα posts σε fan pages είναι δημόσια.

5. Η δική σας δραστηριότητα δεν θα φαίνεται στο real-time Ticker. Το Facebook υποθέτει μάλλον πως… ξέρετε τι κάνετε οι ίδιοι!

6.Το Facebook λέει πως το Timeline θα είναι διαθέσιμο στο επόμενο διάστημα αλλά μπορείτε να το κάνετε enable σήμερα.

7. Με το enabled Timeline, θα μπορείτε να κάνετε αν θέλετε κάποιο ξεκαθάρισμα. Ακόμη και προσεκτικοί να είστε θα εκπλαγείτε για πολλά post στο Facebook που θα δείτε στο Timeline.

Κάθε post στο Timeline μπορεί να κρυφτεί, να σβηστεί από το Facebook ή να αλλαχτεί για να είναι viewable σε μερικούς μόνο friends.

8. Με μια νέα κατηγορία από apps το Facebook ουσιαστικά θα έχει λιγότερα dialog boxes που θα ρωτούν για το τι να μπει στο newsfeed.

Το δε Spotify θα ρωτήσει για να παρακολουθήσει τη συμπεριφορά σας και το τι θα είναι public ή friends-only. Μπορείτε να ορίσετε μια λίστα από friends για να έχετε πρόβσαση στις πληροφορίες αυτές.
ΔΕΝ θα ερωτηθείτε ξανά όμως και αφού θα έχει άδεια, το Spotify is θα δημοσιεύει στο Facebook κάθε τραγούδι που ακούτε.

9. Οι ‘συνδρομητές’ είναι εκείνοι που έχουν πρόσβαση σε public posts στα news feed. Αν το έχετε ορίσει αυτό, όποιος θα γίνει friend είναι αυτόματα και subscriber.

10. Όταν κάνετε defriend σε κάποιον (…) θα παραμένει subscribed στα δικά σας public posts. Αν θέλετε να κάνετε defriend κάποιον και δεν θέλετε να βλέπει κανένα σας post, πρέπει αν τους κάνετε και block.