Η Yahoo δίνει την προσοχή της στο Flickr for Android και επιλέγει να το εμπλουτίσει με χαρακτηριστικά που δεν έχει η iPhone app.

Η νέα app πηγαίνει πιο πολύ προς τις apps όπως τα Instagram και Picplz που επιτρέπουν σε χρήστες να λαμβάνουν φωτογραφίες απευθείας από την app με post-shot φίλτρα.

Οι χρήστες μπορούν να cross-postάρουν δε σε πολλαπλές social υπηρεσίες την ίδια ώρα ενώ τα πρόσφατα uploads οργανώνονται σε stream που έχει και τις φωτό και τα comments δίπλα, δίπλα.

Η app δουλεύει σε Android 2.1 ή νεώτερο ενώ οι βελτιώσεις αφήνουν πίσω την έκδοση iOS που έχει περισσότερο θέαση παρά uploads.

Η εταιρία υπόσχεται την αναβάθμιση αλλά η Yahoo κάνει μια διαφορετική κίνηση αφού συνήθως έδινε πρώτα στο iOS ή σε cross-platform προσπάθειες όπως το Yahoo Newsstand το βάρος.

iOS users will get an early edge through Photo Session, an upcoming app intended to improve control of slideshows. It lets users remotely guide family or friends through an already uploaded Flickr photo set and chat to them in mid-session. The app will be available on the general desktop but will be available on iPads and iPhones.