Στη CEATEC JAPAN 2011 η Nissan δείχνει και το εικονιζόμενο Stand-alone Energy Community. Τι είναι; είναι η λειτουργία που έχει την ονομασία LEAF to Home (V2H) και σαν στόχο έχει τη δημιουργίας μιας ‘λειτουργικής μονάδας’ που θα επιτρέπει σε ηλεκτρικά οχήματα να φορτίζονται εύκολα.

Το V2H σημαίνει Vehicle to Home system και εκτός από φόρτιση, επιτρέπει ΚΑΙ σε σπίτια να τροφοδοτούνται με ενέργεια ηλεκτρική που θα αποθηκεύει το αυτοκίνητο.

Στην Home Zone μέσα στην χώρο Smart Community area της έκθεσης, η Nissan έχει το εικονιζόμενο Smart House NSH-2012 στημένο. Αυτό έχει το LEAF όχημα να είναι συνδεδεμένο με ένα σύστημα Home charging. Για να μην υπάρχει δε πρόβλημα χώρου, το NSH-2012 υιοθετεί τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό με τα ψηλά πατώματα που υπήρχε στα αρχαία χρόνια.

Ένα πολυεδρικό δωμάτιο που μπορεί να στηθεί σε αστικό τοπίο στο μέλλον, μια monocoque δομή σαν αυτή για τα αεροσκάφη ενώ το όλο πάνελ έχει και τις αναγκαίες αντοχές.

Με ένα σύστημα παροχής ενέργειας διπλό, ηλιακό και με κυψέλες καυσίμου, το LEAF to Home σύστημα δεν επηρεάζεται από τον καιρό και αποκόβει την παροχή από το Ηλεκτρικό Όχημα (EV) σε περίπτωση καταστροφής. Όλα τα ηλεκτρικά του συστήματος έχουν και λειτουργίες εξοικονόμησης ενέργειας αλλά απομακρυσμένης συντήρησης – remote-controlled maintenance.