Μήπως εδώ θα γίνει ο ‘πανικός’ στην αγορά;

Σήμερα τα iPads έχουν φτάσει στα $499 / €479 ενώ και η Google πιέζει με το Honeycomb Android 3.0. Ποια όμως η κατάσταση στην αγορά; στα τέλη του 2010 με τις αρχές του 2011 είδαμε μερικά tablet με διπύρηνη CPU όπως την Tegra 2, την TI Omap. Τότε όλοι αν τους ρωτούσες μιλούσαν για ποιότητα iPad αλλά χαμηλότερες τιμές…

Από τότε όμως υπήρχε η σκέψη: αν ένα tablet έχει $199 δεν θα έχεις… τρία στο σπίτι; ένα στο μπάνιο, ένα στην κουζίνα και ένα στο δωμάτιο; Αν ρίξουμε μια ματιά στο Kindle Fire ίσως έχουμε κάτι που πλησιάζει σε αυτή την ιδέα. Πλησιάζει όμως αφού το Kindle Fire ασχολείται με ταινίες, είναι ανοιχτό σε ebook και κάνει αρκετά….

Πόσο κοντά στον κόσμο του Android είχαμε το Motorola Xoom που στις αρχές του ’11 ξεκίνησε στα $799 σε έκδοση 3G, χρήματα με τα οποία αγοράζεις 3 tablet για ένα digital home. Και τώρα, έχουμε την αναγγελία πολλών μοντέλων που θα έχουν έρθει με Android μέχρι τις αρχές του 2011.

Και πάλι όμως, τα $199 είναι ένα όνειρο/όριο που θα αργήσει να γίνει πραγματικότητα στην Ευρώπη για ένα ‘κανονικό’ tablet. Πρόβλεψη; Αρχές 2013 στα 199 ευρώ θα έχει κανείς ένα decent tablet.

Αν και το αγαπημένο τετραπύρηνο με την καλή οθόνη και την 8 megapixel κάμερα θα κοστίζει πάλι 499…