Στο συνέδριο τεχνολογίας της, MAX 2011, η Adobe Systems  παρουσίασε το Adobe Creative Cloud…

Τι είναι; είναι μια ακόμη ιδέα cloud τεχνολογίας με την οποία μπορούν οι επαγγελματίες να έχουν πρόσβαση σε εφαρμογές ηλεκτρονικού υπολογιστή και tablet, δημιουργικές υπηρεσίες και σε επιτυχημένες δημιουργίας συναδέλφων.

Παράλληλα η εταιρία έδωσε και νέο σετ εργαλείων για δημιουργία περιεχομένου σε συσκευές tablet με τίτλο Adobe Touch Apps.

Οι εφαρμογές αυτές θα χρησιμοποιούν υπηρεσίες βασισμένες στο cloud για να μοιράζονται αρχεία, να έχουν πρόσβαση από ποικίλες συσκευές και να μεταφέρουν τη δουλειά τους στην Adobe Creative Suite CS5.5.

Και το Adobe Creative Cloud και η συλλογή Adobe Touch Apps αφορούν τις συσκευές tablet που είναι “…αναπόσπαστο μέρος της δημιουργικής διαδικασίας.” Το δε Adobe Creative Cloud έχει στόχο να ενισχύσει την προβολή, ανταλλαγή και συγχρονισμό των αρχείων που δημιουργούνται μέσω Adobe Creative Suite και Adobe Touch Apps, με χώρο αποθήκευσης 20GB στο cloud.

Μέχρι τις αρχές του 2012, το Adobe Creative Cloud αναμένεται να περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

  • Εφαρμογές: πρόσβαση στα εργαλεία της Adobe Creative Suite και σε έξι Adobe Touch Apps. Η προσφορά θα περιλαμβάνει κορυφαία εργαλεία υπολογιστή, όπως Photoshop, InDesign, Dreamweaver, Premiere Pro, After Effects και άλλα. Η ελκυστική μηνιαία συνδρομή για το Adobe Creative Cloud θα επεκτείνει σημαντικά την αγορά για το πρόγραμμα Adobe Creative Suite.
  • Υπηρεσίες: Adobe Digital Publishing Suite, Single Edition για τη δημιουργία διαδραστικών εκδόσεων για συσκευές tablet; Adobe Business Catalyst, για τη δημιουργία και διαχείριση websites; χρήση fonts βασισμένων στο cloud για σχεδιασμό website, μέσω τεχνολογίας που αποκτήθηκε από την εξαγορά της Typekit Inc.
  • Κοινότητα: δυνατότητες που ενθαρρύνουν τους δημιουργικούς να παρουσιάζουν τη δουλειά τους και τις ιδέες τους με συνεργάτες ανά τον κόσμο και forum για σχολιασμό και έμπνευση που θα ευνοήσει τις διασυνδέσεις μεταξύ των επαγγελματιών του χώρου.