Μετά από τις πολιτικές ηγεσίες και τους μεγάλους ανταγωνιστές στον χώρο της πληροφορικής, και οι ‘μεγάλοι’ των ηλεκτρονικών τιμούν τη μνήμη του Steve Jobs…

Η Sony, βασικός αντίπαλος της Apple και εταιρία που είναι σε μεγάλο ανταγωνισμό με την αμερικανική εταιρία, εξέφρασε τη λύπη του για την απώλεια του Στιβ Τζομπς: «Η ψηφιακή εποχή της έχασε το αστέρι της, αλλά η ευφυία και η δημιουργικότητα του Στιβ θα συνεχίσουν να εμπνέουν γενιές ονειροπόλων και σκεπτόμενων ανθρώπων», ήταν η δήλωση του Χάουαρντ Στρίνγκερ, διευθύνοντα συμβούλου της Sony, όπως ανακοίνωσε ο όμιλος του Τόκιο.

Η Sony είναι εδώ και αρκετά χρόνια αντίπαλος σε τομείς όπως οι υπολογιστές, η κινητή τηλεφωνία και η διάθεση πολυμέσων, βίντεο και εικόνας μέσω διαδικτύου μεταξύ άλλων.

Από την άλλη η Samsung Electronics, είναι ακόμη ισχυρότερος ανταγωνιστής της Apple ειδικά σε κινητά ενώ η εταιρία είναι και σε δικαστικές διαμάχες αλλά μίλησε για τον Jobs ως «μεγάλο επιχειρηματία».

«Ο πρόεδρος Στιβ Τζομπς εισήγαγε πολλές επαναστατικές αλλαγές στον τομέα των τεχνολογιών της πληροφορίας και ήταν ένας μεγάλος επιχειρηματίας», δήλωσε ο επικεφαλής της Γκι Σουνγκ Σόι που συμπλήρωσε πως «… το καινοτόμο πνεύμα του και οι αξιόλογες επιτυχίες του θα μείνουν στη μνήμη στις τέσσερις γωνιές του πλανήτη».

Κατά τα άλλη βέβαια τα δικαστήρια ειδικά για τις κατηγορίες των κινητών και των tablet δεν έχουν σταματήσει…

Έκρηξη στις πωλήσεις της βιογραφίας…

Ο πρόωρος θάνατος του Apple CEO είχε και αποτέλεσμα η εγκεκριμένη βιογραφία του Steve Jobs από τον Walter Isaacson να φτάσει στο No. 1 στη λίστα Amazon’s “Movers & Shakers”.

Οι πωλήσεις έφτασαν σε αύξηση το 42,000% και το βιβλίο πήγε από το No. 424 στο No. 1 στις πωλήσεις του Amazon ενώ είναι στο No. 4 της Barnes & Noble.

PS Δείτε εδώ, το καλύτερο ίσως αφιέρωμα στην άνθρωπο των iconic gagdet…