Την εταιρία Micronics, Inc., μια εταιρία που αναπτύσσει τεχνολογίες διαγνωστικής ιατρικής απέκτησε η Sony Corporation, ο γίγαντας των ηλεκτρονικών.

Με μια πρώτη ματιά τα νέα φαίνεται να προκαλούν έκπληξη αφού η Sony είναι κατασκευαστής καταναλωτικών ηλεκτρονικών. Μια εταιρία που έχουμε συνυφασμένη με τα Blu-ray ή το Playstation τι κοινό έχει με τις διαγνωστικές συσκευές; Φαίνεται πως υπάρχει όμως περισσότερο ‘θέμα’ από όσο πιστεύετε…

Η Micronics είναι εταιρία που αναπτύσσει τεχνολογίες για ποικιλία διαγνωστικών λειτουργικών συμπεριλαμβανομένης της τεχνολογίας για τα υγρά – microfluidic technology. Μέχρι σήμερα έχουν αναπτύξει τεχνολογία για ποικιλία εξετάσεων, κάποιες που έχουν σχέση με ειδικά φιαλίδια – cartridges. Αυτά κατασκευάζονται σε μικρο-κλίμακα ή nano-κλίμακα με ίδια τεχνολογία – etching technology, όπως τα δεδομένα που αποθηκεύονται σε Blu-ray ή άλλους οπτικούς δίσκους. Δεν είναι απίθανο η Sony να θέλει να ‘μεταφέρει’ δική της οπτική τεχνολογία και κατασκευαστικό know-how και στον τομέα των μικρουγρών – microfluidics.

Δεν είναι η πρώτη απόπειρα της Sony στην επιστήμη. Τον Φλεβάρη η Sony απέκτησε την iCyt Mission Technology, Inc., μια εταιρία που παράγει συσκευές που ονομάζονται flow cytometers ενώ το Νοέμβριο η Sony Digital Audio Disc Corporation (DADC) ανακοίνωσε συνεργασίας με τρεις τουλάχιστον εταιρίας των επονομαζόμενων life sciences τις RainDance, Quanterix και Caliper γνωστές πάλι για την ειδίκευση τους σε μικρουγρά – microfluidic technology.

Τι συμβαίνει; Κάτι προηγμένο και εξωτικής τεχνολογίας με το οποίο θα εκπλαγούμε όλοι; Ή θα έχουμε σε λίγο καιρό Sony… στηθοσκόπια;!