Ακούμε εδώ και λίγα χρόνια για τον φωτισμό τηλεοράσεων με τεχνολογία OLED…

Κι όμως, τελικά δεν είναι πλέον ‘εξωτική’ τεχνολογία αν ισχύσουν αυτά που θέλει να περάσει η ολλανδική Philips. Η εταιρία μίλησε στο TechRadar για σχέδια της να κάνει τη χρήση τεχνολογίας OLED ένα μαζικό τρόπο φωτισμού για το 2012.

Ο κος Dietmar Thomas, Ειδικός Επικοινωνίας για Philips, είπε πως επενδύσεις σε τεχνολογία που έχουν γίνει δίνουν πλέον μειωμένες τιμές στα OLED panel και έτσι οι χρήστες θα μπορούν να έχουν την επίπεδη και υπερ-λεπτή τεχνολογία ως εναλλακτική για φωτισμό.

Μόνο η γραμμή παραγωγής των €40m στο Aachen της Γερμανίας, υπόσχεται πιο φθηνά OLED modules, με κόστος για κάθε μονάδα στα €10-€20.

Η νέα γραμμή παραγωγής θα δίνει 10 μεγαλύτερη χωρητικότητα παραγωγής OLED από ότι σήμερα με μειωμένη τιμή αφού σήμερα πωλούνται τα OLED από €70 μέχρι και €800, αλλά η εν λόγω εταιρία υπόσχεται “…€50 για το μεγαλύτερο panel.”

Τα φώτα ΟLED θα πωλούνται ως το ‘όμορφο φως’ – ‘beautiful light’,” λέει ο κος Thomas. Θα κατασκευάζονται OLED με πάχος μόλις 1.8 χιλιοστά ή και πιο κάτω ενώ προφανώς οι διακοσμητές θα ενθουσιαστούν…

Για να δούμε.