Η Sony Ericsson μετά τις δυσκολίες που είχε και λόγω των καταστροφών στην Ιαπωνία στο 2ο τρίμηνο του 2011 – με ζημίες 50 εκατομμύρια ευρώ, είχε μεγάλη βελτίωση στο 2ο τρίμηνο του 2011..

Μια βελτίωση που οφείλεται κυρίως στα Sony Ericsson Xperia smartphones, που η εταιρία λέει πως αναλογούν στο 80% των πωλήσεων της – πούλησε 22 εκατομμύρια από αυτά μέχρι σήμερα.

Ο Bert Nordberg, πρόεδρος και CEO της Sony Ericsson, σχολίασε πως τα αυτά τα νούμερα για τα smartphone figures θα οδηγήσουν και σε αλλαγή στρατηγικής για την εταιρία:

“Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στα smartphone αλλάζοντας όλο το portfolio σε smartphones το 2012.”

Η Sony Ericsson μπορεί λοιπόν και σε πωλήσεις και σε κέρδη να δίνει μάχη το 2011 σε σύγκριση με τα ίδια τρίμηνα του 2010 αλλά η εταιρία πιστεύει πως η Android που είναι το 12% των συνολικών πωλήσεων θα έχει ανάπτυξη σε όλο το 2011 κυρίως λόγω των smartphones.

Από την άλλη τα μεγάλα νέα για την εταιρία θα είναι στο 2012 αφού όπως έχουμε αναφέρει η Sony Ericsson είναι κοντά στο να γίνει… Sony: και ξαφνικά δίπλα σε Nokia, Samsung, Apple και λοιπές, στο ράφι θα έχουμε και μηχανάκια που θα λένε: Sony.