O Google Mobile Chief, ο κύριος Andy Rubin μας είπε πως ο κόσμος των Android tablet δεν είναι “πλήρης αποτυχία,” στο All Things Digital AsiaD συνέδριο χθες

Ενώ ήταν στο συνέδριο μας έδωσε ενδιαφέροντα στοιχεία για το μέλλον του λειτουργικού της εταιρίας του…

Όταν ρωτήθηκε και για τα άσχημα στοιχεία για τα Android-based tablet, ο Rubin έκανε μια επανατοποθέτηση με το “There are more than 6 million Android tablets out there,” και 6 εκατομμύρια tablet που δεν περιλαμβάνουν “other” tablet όπως το Nook Color.

Φυσικά το “out there” δεν σημαίνει πως πουλήθηκαν αλλά και πάλι είναι ένα νούμερο που δίνει έναν αέρα στην αγορά των Android tablet – ‘εκεί έξω’ υπάρχουν 40 εκατομμύρια iPad.

Φυσικά η Google και το mobile τμήμα της τώρα ασχολείται με το Ice Cream Sandwich με τον Rubin να σχολιάζει πως το Ice Cream Sandwich, a.k.a. Android 4.0 είναι το “the best we’ve ever done,” ενώ υπάρχουν “περισσότερες από ένα εκατομμύριο γραμμές κώδικα στο Android.”

Ο κος Rubin μίλησε και για το ψηφιακό κατάστημα μουσικής και είπε πως δεν “είναι εκεί που πρέπει να είναι” σήμερα, αλλά θα είναι και κάτι διαφορετικό: “It won’t be just selling 99-cent songs,” είπε.

Όσο για τους ανταγωνιστές της Google ο κος Rubin πιστεύει πως το Microsoft Metro UI έχει ενδιαφέρον αν και μπορεί να είναι “πολύ επικίνδυνο για τη Microsoft,” αφού αφήνει λίγο χώρο για δημιουργικότητα. Από την άλλη το Android αφήνει στους άλλους τη δυνατότητα να “take over the screen,” κάτι που δίνει, όπως, λέει η εταιρία το πλεονέκτημα με παράδειγμα το HTC Sense UI.

Ο άνθρωπος της Google προσπάθησε να καθησυχάσει για την αγορά της Motorola Mobility και το πόσο επικίνδυνη είναι για όσους κατασκευάζουν Android-based συσκευές.

Σε ερωτήσεις του κοινό, υποσχέθηκε πως το -με άσχημες κριτικές, Android Market, θα “βελτιωθεί σύντομα”…