Ο κος Sony, ο Kaz Hirai μας έδωσε πολλά νέα σε πρόσφατη συνέντευξη του…

Το ‘PlayStation certified’ project λοιπόν ΔΕΝ είναι μόνο για προϊόντα της ίδιας της εταιρίας, αλλά και για άλλες συσκευές που θα μπορούν να πιστοποιηθούν: με άλλα λόγια, μια από τις πιο έξυπνες ιδέες της εταιρίας των τελευταίων ετών αν όλα προχωρήσουν ‘έξυπνα’

Ούτως ή άλλως ένα από τα πιο πετυχημένα logo που υπάρχουν στην αγορά, το PS θα μπορεί να είναι πάνω π.χ σε ένα tablet ή ακόμη και laptop.

Σήμερα τρεις συσκευές της ίδιας της Sony, τα δύο tablets και το Sony Ericsson Xperia Play κινητό έχουν πάνω την πιστοποίηση PlayStation Certified στο branding.

Από την άλλη ο Hirai επιμένει, για πρώτη φορά πως δεν είναι μια σκόπιμη ενέργεια της εταιρίας να ‘κλειδώσει’ μια από τις μπράντες της σε δικά της προϊόντα και έχει τη διάθεση να δει και άλλες συσκευές και να φέρνουν έσοδα.

Η οικογένεια Sony…

“It is not the case where we want to keep it in the Sony family,” είπε ο Hirai. Και επιβεβαίωση πως υπάρχουν “…συζητήσεις με “…non-Sony makers.”

Από τη στιγμή που όλα αυτά έχουν σαν ‘αποστολέα’ τον Hirai που φαίνεται να είναι ο επόμενος στο νο1 της Sony, είναι σημαντικά. Επιπλέον ο ίδιος εδώ και καιρό έχει άμεση σχέση μα το όνομα PlayStation. Η κίνηση που τώρα μαθαίνουμε φαίνεται να είναι και μια αλλαγή στρατηγικής με στόχο ΚΑΙ τυς casual gamers σε μη-παραδοσιακές gaming συσκευές: μια τηλεόραση Samsung με ένα Playstion channel ή μια Playstation app ενσωματωμένη; Γιατί όχι…

“Τα IPods, iPad και κάθε Android based smartphones… έχουν αντίκτυπο στα παραδοσιακά video games,” είπε ο κος Hirai που σημείωσε το προφανές: υπάρχουν πολλοί που παίζουν βιντεοπαιχνίδια σε non-gaming συσκευές.

“Some were gamers before, and… anecdotally [some] got a Smartphone tried the game app and thought ‘this was pretty good, this was pretty fun’ so the games industry gains a customer., είπε περιγράφοντας πως ουσιαστικά… τυχαία πολλοί ανακάλυψαν πως μια τέτοια συσκευή μπορεί να αναλάβει είναι και για παιχνίδια.

Ο Hirai τέλος σημείωσε πως τα αρχικά PlayStation games τρέχουν σε Android συσκευές ενώ η ιαπωνική Κυρία της τεχνολογίας, έχει και ειδικό πρόγραμμα για να χρησιμοποιούν οι software developers την PlayStation suite που τρέχει σε Android smartphones.”

Συναρπαστικά πράγματα…