Ενώ ταινίες με έμπνευση τη θρυλική ταινία κινουμένων σχεδίων AKIRA έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνιση τους, η Warner Bros. και επισήμως έδωσε πράσινο φως στο AKIRA…

Είναι ένα από τα πιο… καθυστερημένα σχέδια του studiο και στόχος είναι να γίνει η προσαρμογή του manga και του anime που δημιούργησε ο Katsuhiro Otomo.

Το στούντιο ανακοίνωσε τον Ιούλιο πως είχε προσλάβει τον σκηνοθέτη των ταινιών Unknown και House of Wax (…), το κύριο Jaume Collet-Serra για να αντικαταστήσει τον Albert Hughes που άφησε το project μετά από την αντίδραση των φαν για το ότι θα προσλάβει Καυκάσιους ηθοποιούς.

Η παραγωγή καθυστέρησε και καθώς οι Collet-Serra και οι παραγωγοί ήθελαν να μειώσουν τον προϋπολογισμό. Το Variety αναφέρει πως θα είναι στα $100 εκατομμύρια. Ο ηθοποιός του TRON: Legacy, ο Garrett Hedlund είναι όπως φαίνεται στην κούρσα για πρωταγωνιστής.

Τα νέα πάντως ήρθαν καθώς η Fox μας έδωσε το πρώτο trailer του Chronicle, που από τα πρώτα πλάνα δείχνει σαν ένα AKIRA με… λευκούς ανθρώπους.

Την ίδια εβδομάδα το μουσικό γκρούπ M83 λανσάρισε το μουσικό βίντεο με την ονομασία “Midnight Son,” που είναι AKIRA σε slow motion σε λευκούς!

Δημιούργημα του Katsuhiro Otomo σε σειρά από manga serial και μετέπειτα ταινία, είναι μια ταινία θρύλος αφού είναι η ιστορία της σουπερ-επιστήμης, της πολιτικής και της ιστορίας μιας post-apocalyptic έκδοσης του Tokyo.

Κύριοι χαρακτήρες οι Kaneda και Tetsuo, δύο μέλη συμμορίας με μηχανές, μόνο που ο δεύτερος καταλήγει με υπερ-υπερδυνάμεις και φέρνει χάος στην πόλη.

Φαίνεται πιθανό η έκδοση τη Warner Bros. μια συν-παραγωγή του Leonardo DiCaprio, θα έχει τελικά ήρωες… λευκούς!

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να πέσει σε καλά χέρια το όλο σχέδιο…