Επιστήμονες από τη Σιγκαπούρη έχουν δουλέψει πάνω σε μια μέθοδο που λένε πως αυξάνει τη χωρητικότητα των σκληρών δίσκων με τη βοήθεια του αλατιού…

Τα νέα drives με αλάτι μπορεί να έχουν έξι φορές μεγαλύτερη χωρητικότητα ενώ η ανακάλυψη ήρθε από το Ίδρυμα της Σιγκαπούρης τοSingapore national research institution και την υπηρεσία Agency for Science Technology and Research σε συνεργασία με Εθνικό Πανεπιστήμιο της χώρας και ένα άλλο ειδικό Ινστιτούτο το Data Storage Institute.

Αυτό που έκαναν είναι να βρουν μια διαδικασία με την οποία σε σκληρούς δίσκους ‘χωρούν’ 3.3 Terabits ανά τετραγωνική ίντσα με χρήση αλατιού στη διαδικασία παραγωγής.

Με αυτό τον τρόπο και τη συγκεκριμένα κατεργασία οι επιφάνειες των σκληρών δίσκων χωρούν περισσότερα δεδομένα. Το… αλάτι βελτίωσε την ανάλυση της ακτίνας ηλεκτρονίων που χρησιμοποιείται για να ‘τυπώνονται’ τα bits.

Η δε βρετανική Daily Telegraph λέει πως έτσι βελτιώνεται απίστευτα η αντίθεση και τα νέα drive θα μπορούν να βγουν στην αγορά το 2016 αφού οι σημερινές τεχνολογίες φτάνουν στα όρια τους…