Η Nintendo προειδοποίησε πως θα είναι αυτή η φετινή η πρώτη χρονιά με απώλειες, αφού έχει υπολογίσει πως θα έχει 20 δισεκατομμύρια yen ζημιά.

Δεν είναι αποτέλεσμα αυτή η ζημιά μόνο των κακών επιδόσεων του Nintendo 3DS, ούτε μόνο τα άσχημα αποτελέσματα του Wii. Είναι και το ισχυρό γιεν όπως και οι κακιές αποδόσεις της ευρωζώνης.

Αλλά και η Nintendo δεν έχει όπλα. Τα Super Mario και τα Zelda δεν είχαν κάποιον τίτλο σημαντικό ενώ το The Legend of Zelda: Skyward Sword θα βγει έξω στην αγορά τα Χριστούγεννα.

Παράγοντες της βιομηχανίας δε αναφέρουν πως και η άνοδος του social και ‘τυχαίου’ casual gaming – το Facebook πρόσφατα ανέφερε πως έχει gamers περισσότερους από τις Sony, Microsoft και Nintendo μαζί. Μια σύγκριση σχετικά… σχετική φυσικά αφού είναι σαν να λέει κανείς πως η Google έχει τα περισσότερα κείμενα. Ας είναι.

Και ο ανταγωνισμός είναι απίστευτος φυσικά αφού π.χ το DS έχει σαν ανταγωνισμό τα smartphones που μπαίνουν στα ‘χωράφια’ του.

Δεν υπάρχει φυσικά αμφιβολία για το ότι η εταιρία θα περιμένει το Wii U να αλλάξει το… παιχνίδι: η μετοχή της εταιρίας έχει πέσει κατά 50% από την πρώτη Απρίλη.

Δύσκολη η θέση της εταιρίας που δεν είναι απίθανο να καταλήξει όπως η Sega: να δίνει στον πλανήτη μόνο software και όχι μηχανήματα. Άλλωστε δεν ανήκει σε μια μεγάλη πολυεθνική με πολλές ‘κάνουλες’ χρηματοδότησης.