Μια τεχνολογία που υπάρχει στον ορίζοντα είναι η νέα ‘αγάπη’ της Samsung, η τεχνολογία Pentile sub-pixel matrix που υπάρχει στο νέο κινητό Galaxy Nexus, τεχνολογία που στο παρελθόν ΔΕΝ έχει δείξει και τα καλύτερα…

Η τεχνολογία των Sub-pixel layouts δεν είναι κανονικά και πολύ αγαπητή και οι περισσότεροι επιλέγουν τις μονοχρωματικές κουκίδες – monochromatic dots. Ταυτόχρονα οι οθόνες E-ink χρησιμοποιούν την τεχνολογία one dot per pixel, που είναι μονόχρωμη ενώ οι οθόνες Mirasol και Pixel Qi είναι άλλες ενδιαφέρουσες τεχνολογίες οθονών με χρήση RGB matrix. Τώρα, έρευνα από την Ταϊβάν επιχειρεί να συγκεράσει τις τεχνολογίες…

Όπως λέει το techchrunch, ο κος Wallen Mphepö, ερευνητής στο Πανεπιστήμιο National Chiao Tung, έχει δημιουργήσει ένα νέο pixel που λειτουργεί διαφορετικά. Σύμφωνα με άρθρο στο Economist δεν έχουμε λεπτομέρειες αλλά δουλεύει ως εξής:

Κάθε pixel, κανονικά δημιουργημένο από ένα σετ από sub-pixels, γίνεται ένας μηχανισμός: ένα κομμάτι στα 30-micron από το υλικό που είναι γνωστό ως cubic zirconia με ένα στρώμα από ασήμι στα 1.23-micron από πάνω.

Στην ουσία με χρήση ενός μικροσκοπικού ηλεκτρομηχανισμού, το pixel μπορεί και παίρνει κλήσεις και έτσι άλλο μήκος κύματος μπορεί και περνά κάθε φορά. Ο κος Mr. Mphepö ισχυρίζεται πως κάθε pixel παράγει πλήρη οπτική παλέτα.

Αυτό σημαίνει πως με το νέο είδος pixel υπάρχει να έχει τριπλή πυκνότητα pixel και έτσι έχουμε μειωμένα τρανζίστορ και λοιπά τεχνικά κατά τα 2/3.

Δεν έχουμε δει οθόνες αλλά ακούγεται συναρπαστικό…