Η Holden ανακοίνωσε πως έχει ολοκληρώσει την ανακατασκευή ενός θρυλικού της concept car, του Hurricane,  που παρουσιάστηκε στο Melbourne Motor Show το 1969.

Το Holden Hurricane Concept ήταν ένα φουτουριστικό όχημα με λύσεις που είχαν στόχο να αποτελέσει ένα πείραμα “… για να μελετηθούν οι τάσεις σχεδιασμού, τα συστήματα πρόωσης και άλλες μακροχρόνιες εξελίξεις”.

Μια καταπληκτική σχεδίαση που μια ομάδα από μηχανικούς της Holden ανέλαβαν να ανακατασκευάσουν στον ελεύθερο τους χρόνο.

ΜΕ κωδική ονομασία RD 001, το Hurricane είχε κινητήρα στο κέντρο, κίνηση στους πίσω τροχούς, δύο θέσεις και μια σειρά από καινοτόμες τεχνολογίες. Ναι, ένα όχημα που ήταν μπροστά από τον καιρό του.

Κινητήρας ένας πειραματικός V8, ένα σύστημα εντοπισμού θέσης πριν από την εποχή του GPS, ένα σύστημα με την ονομασία Pathfinder, μια πίσω κάμερα και πολλά στοιχεία ασφάλειας όπως ρεζερβουάρ που είχε κάλυψη από αφρό και εσωτερικό roll-over bar, αλλά και συστήματα προστασίας για την ανάφλεξη όπως και σύστημα προειδοποίησης για περίπτωση πυρκαγιάς.

Το υδραυλικό κάλυπτρο ανοίγει προς τα επάνω και οι θύρες ηλεκτρικές…

Συναρπαστικό.



Ένα όχημα πολύ μπροστά από την εποχή του όπως δείχνει και το βίντεο…