Λίγοι δεν έχουν ακούσει το όνομα του που έχει σκηνοθέτη των με την απίστευτη επιτυχία του ‘Τιτανικού’ και το ‘Avatar’ που έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ…

Είναι άνθρωπος που έχει υποστηρίξει και υποστηρίζει έντονα το 3D στον κινηματογράφο, αλλά ο Cameron μαζί με τον Vince Pace είναι και συν-ιδρυτής του Cameron-Pace Group, μιας εταιρίας στο Los Angeles που αναπτύσσει 3D προϊόντα για την τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Τα συστήματα Fusion 3-D για παράδειγμα χρησιμοποιεί το ESPN και το CBS Sports, ενώ χρησιμοποιήθηκαν για το “The Three Musketeers” και το “Tron: Legacy”.

Η USA TODAY μίλησε με τον Cameron σε ένα 3D συνέδριο στο Los Angeles όπου μίλησε και για το 3D στο σπίτι ενώ σχολίασε και το γιατί δεν του αρέσει η σημερινή γενιά των 3D καμερών ή τα gadgets γενικά.

Άχρηστο για φορητές συσκευές και κινητά…

“Ήμουν ο πρώτος που ήθελε κινητό τηλέφωνο και όταν βγήκαν είχα εκείνο με τον μεγάλο σταθμό βάσης και βάρος 5 κιλά. Από τότε δεν ενδιαφέρομαι να είμαι early adopter για κάθε gadget που υπάρχει. Δεν έχω καν BlackBerry. Αρνούμαι να είμαι με το κεφάλι στο κράσπεδο ενώ περιμένω να με χτυπήσει λεωφορείο,” σχολίασε.

Το όνειρο του ένα αυτοκίνητο…

“Κατασκευή ενός υποβρυχίου που κατεβαίνει στα 36,000 πόδια, ή ενός συστήματος για καταδύσεις. Όλα μου τα gadget τα έχω από τη συνεργασία μου με τον Vince. Φτιάχνουμε τα gadget που θέλουμε, το τελευταίο μου cool gadget ήταν ένα ηλεκτρικό Chevy Volt.”

Λέει όχι στις 3-D φωτογραφικές…

“Κάτι καταφέρνουν. Απλά δεν μου αρέσουν. Δεν μου αρέσουν τα αποτελέσματα… η ποιότητα της εικόνας. Πρέπει να δημιουργήσουν υψηλής ποιότητας κάμερες αλλά δεν έχουν τη διάθεση να το κάνουν αφού η αγορά δεν έχει οριστεί ακόμη.”
W
Το 3D στο σπίτι δεν είναι αυτό που πρέπει…

“Βλέπω 3-D στο σπίτι, όσο μπορώ. Δεν με τρελαίνουν τα ενεργά – active shutter, γυαλιά αφού πρέπει να τα φορτίζεις. Νομίζω στο σπίτι επόμενο βήμα είναι τα παθητικά όπως στον κινηματογράφο. Είναι σημαντικό για εμάς.

Δεν νομίζω πως το 3D θα επεκταθεί πέρα από μερικούς φανατικούς, όπως σήμερα. Σήμερα έχουμε εκατομμύρια τηλεοράσεις, πρέπει να φτάσουμε στα δεκάδες εκατομμύρια.

Με άλλα λόγια ο mr Cameron πιστεύει πως το 3D έχει δρόμο ακόμη…