Ένα ζήτημα που έχει προκύψει με τα νέα λειτουργικά συστήματα – iOS 5, Android Ice Cream κ.ο.κ, είναι πως η… αίσθηση που μας έχουν αφήσει οι δημιουργοί τους είναι πως θέλουν δύο πυρήνες…

Κι όμως! Με την προσμονή για επεξεργαστές γραφικών στα 28nm και την τεχνολογία αυτή να προχωρά πλέον και σε εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα και tablet το ζήτημα είναι αν είναι πραγματικά απαραίτητες αυτές οι τεχνολογίες για τα νέας γενιάς λειτουργικά.

Το fudzilla μίλησε με ανθρώπους της Qualcomm, έναν από τους μεγάλους ‘παίκτες στην κατηγορία αυτή. Η κουβέντα έγινε για τα Windows Phone κινητά και το γεγονός πως οι επεξεργαστές τους είναι σε κάθε κινητό με Windows phone λειτουργικό που έχει εμφανιστεί στην αγορά. Ακόμη και εκείνα με έναν πυρήνα.

Η Qualcomm λοιπόν λέει πως η Microsoft έχει σχεδιάσει τα Windows Phone 7 να είναι “…very fast and fluid” για τα κινητά με έναν πυρήνα. Δοκιμές του site σε κινητά της HTC με το λειτουργικό 7.5 (Mango) το επιβεβαιώνουν με το λειτουργικό να τρέχει σε σύστημα στα 1.2GHz με μονού πυρήνα Qualcomm S2 επεξεργαστή.

“Windows Phone devices are built around specific hardware requirements that drive consistent and high-quality end user experiences. Qualcomm’s Snapdragon mobile processor and chip system software, which today ships in every Windows Phone device, is redefining mobility for consumers around the world by offering an unprecedented combination of mobile processing performance, rich multimedia, GPS, high-performance graphics, wireless connectivity and power efficiency,” λέει η Qualcomm, που σημαίνει πως η εταιρία υπόσχεται πως οι επεξεργαστές Snapdragon θα δίνουν κάθε δυνατότητα με ‘πλούσιο περιεχόμενο σε multimedia’…

Τελικά δηλαδή επιβεβαιώνεται αυτό που είπε ο Ballmer πως τα Windows Phone είναι πιο απλό λειτουργικό από το Android; Εντάξει, τα διπύρηνα μοντέλα θα βρεθούν στα κινητά αυτά αλλά και πάλι ένα ‘ελαφρύ’ λειτουργικό με τη σφραγίδα της Microsoft, είναι κάτι… ριζοσπαστικό :)!