Το Kite είναι διαβόητο…

Είναι ένα ιδιαίτερα βίαιο από το… μακρινό 1998 anime που έχει ακόμη και ‘δύσκολες’ σκηνές ερωτικού τύπου. Σύμφωνα με πηγές από τη βιομηχανία που είναι κοντά στο όλο project, θα είναι μια “full-on female actioner” με “gritty realistic action”. Ρεαλιστικό και ωμό δηλαδή…

Αρχικά το Kite, ή αλλιώς A Kite όπως αποκαλείται στην Ιαπωνία, ήταν δύο επεισόδια των 30 λεπτών anime που ακολουθούν ένα κορίτσι από σχολείο με το όνομα Sawa, που φτάνει να ελέγχεται συναισθηματικά και σεξουαλικά από αστυνομικό που ερευνά τον φόνο των γονέων της.

Ο δημιουργός Yasuomi Umetsu είχε από καιρό πως ήθελε να κάνει τη Sawa κορίτσι σχολείου αλλά ανησυχούσε για τη βαθμολόγηση του anime στην Ιαπωνία ενώ η Sawa στην ιστορία γίνεται δολοφόνος και χρησιμοποιεί σφαίρες που εκρήγνυται στο σώμα των θυμάτων.

Το Kite είναι από τα anime που αν κανείς δεν γνωρίζει πολλά για την ιαπωνική αυτή ‘κουλτούρα’ θα πιστεύει πως κάτι πάει… στραβά στην πραγματικότητα όμως είναι πραγματικά με έναν ‘ξεχωριστό’ τρόπο, μια θεματικά πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία. Όσο σε για τον τίτλο, το όνομα Kite αναφέρεται στον χαρταετό που είναι ελεγχόμενος. Κάτι από Kill Bill, το Kite ήταν ΚΑΙ μια από τις ταινίες που πρότεινε ο Quentin Tarantino στην ηθοποιό Gogo Yubari Chiaki Kuriyama για να ετοιμαστεί για τον ρόλο. Και οι No Doubt έκαναν αναπαραγωγή μιας σκηνής από το Kite για το βίντεο “Ex-Girlfriend” τους.

Σύμφωνα με άρθρο του Film Business Asia, η ταινία του Kite έχει ξεκινήσει να παράγεται, θα γυριστεί στη Νότιο Αφρική με κόστος US$12 million κα σκηνοθεσία του David R. Ellis των Snakes και Plane fame.

Όπως λέει το Variety στην ταινία ακολουθούμε: “a young woman living in a failed state, post-financial collapse, where the corrupt security force profits on the trafficking of young women. When her father, a cop, is slain by someone dirty inside the force, she vows to track the murderer down with the help of her father’s ex-partner—never realizing he is, in fact, the man who had her father killed.”

Λίγο τροποποιημένο σενάριο δηλαδή με το ερώτημα να είναι αν το anime θα ‘τιμηθεί’…