Τεράστια προβλήματα για την Panasonic που προβλέπει για φέτος ζημίες στα 5,5 δις δολάρια ενώ και η Sony κατεβάζει τις προσδοκίες…

Η Ιαπωνική εταιρία είχε να αντιμετωπίσει το πολύ ισχυρό γιεν και στο τρέχον τρίμηνο ενώ συνολικά μείωσε τους υπολογισμούς της για λειτουργικό κέρδος κατά 90% με σημαντικό παράγοντα τις πλημμύρες στην Ταϊλάνδη που είχαν σημαντικό αντίκτυπο στις ψηφιακές κάμερες και την παραγωγή τους.

Οι πλημμύρες ήταν σημαντικό πλήγμα αφού είναι εξαιρετικά πετυχημένος τομέας για την εταιρία που φέτος είχε να αντιμετωπίσει και τις επιθέσεις χάκερ στο δίκτυο Playstation network νωρίτερα στη χρονιά. Και ας μη ξεχνάμε την καταστροφή στην Ιαπωνία.

Η Sony μείωσε τις προβλέψεις της για πωλήσεις TV κατά 1/10 στα 20 εκατομμύρια τεμάχια ενώ αλλάζει όπως έχουμε πει πλήρως τη λειτουργία του τμήματος με έμφαση στις ‘προχωρημένες’ τεχνολογίες σε ένα από τα τρία νέα τμήματα.

Με τις αναθεωρημένες προβλέψεις η εταιρία μιλά για κέρδη 20 δις. γιεν ($255 εκατομμύρια για το οικονομικό έτος που 200 δις. γιεν.