Αν και τα είδαμε εδώ και καιρό, τελικά η Motorola αποκάλυψε τα Xoom 2 και Xoom 2 Media Edition tablet…

Δύο μηχανάκια σχεδόν όμοια με πολλούς τρόπους: και τα δύο με επεξεργαστές 1.2GHz διπύρηνους, 1GB RAM, 16GB εσωτερικής μνήμης, μια κάμερα πίσω 5 megapixel και μια 1.3-megapixel μπροστά.

Όπως αναμένεται και τα δύο τρέχουν λειτουργικό Android 3.2 (δυστυχώς όχι Ice Cream Sandwich), ενώ και τα δύο έχουν τις ίδιες Google apps ‘out of the box’…

Υπάρχουν όμως και αρκετές διαφορές. Το full-sized Xoom 2 έχει μια οθόνη στις 10.1” HD με γυαλί Gorilla Glass, ενώ το μικρότερο Media Edition έχει οθόνη στις 8.2”.

Χάρη στη μεγαλύτερη μπαταρία το μεγάλο Xoom 2 αναμένεται να δίνει 10 ώρες αυτονομία μετά από πλήρη φόρτιση ενώ το Media Edition φτάνει τις 6.

Το δε full-sized Xoom 2 έχει και έναν “φύλακα νερού” που σημαίνει πως θα είναι κάπως πιο ανθεκτικό, ενώ η Motorola δεν έχει αναφέρει το φημολογούμενο IR blaster της Media Edition. Αυτό ενσωματώνει όμως και την MotoCAST remote media streaming υπηρεσία.

Τα Xoom 2 θα είναι στην Αγγλία στα “μέσα-Νοέμβρη,” ενώ η Mototola δεν έχει πει τίποτα αν και το Carphone Warehouse σε διαφήμιση δίνει το Media Edition στα €399.90.