H Sony συμμετέχει για μία ακόμη φορά στο Αthens Photo Inspiration, μια ανοιχτή πολιτιστική πρωτοβουλία και έναν από τους πλέον πετυχημένους φωτογραφικούς διαγωνισμούς στην Ελλάδα που διοργανώνεται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά από το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας στο πλαίσιο του Athens Photo Festival.

Η ‘μεγάλη κυρία’ των consumer electronics, η Sony, δε θα μπορούσε να απουσιάζει από ένα τόσο σημαντικό φωτογραφικό δρώμενο που αποτελεί, πλέον, θεσμό στο χώρο της φωτογραφίας. Με τη συμμετοχή της στο Αthens Photo Inspiration όμως, η Sony θα φέρει το κοινό σε επαφή και με όλα τα τελευταία μοντέλα φωτογραφικών μηχανών από τη γκάμα των SLT με Τεχνολογία Ημιδιαπερατού Καθρέπτη: όλες οι α NEX, όπως οι SLT-A77 (α77), SLT-A65 (α65), NEX-5N, NEX-7, NEX-C3, ενώ οι εκπρόσωποι της Sony θα βρίσκονται εκεί την ημέρα του φωτογραφικού Μαραθώνιου, στις 13 Νοεμβρίου ενώ μας υπόσχονται πως θα λύσουν κάθε απορία θα εξηγήσουν κάθε τεχνική λεπτομέρεια που αφορά τις δυνατότητες των νέων μοντέλων της εταιρείας.

Το παρόν στην «Τεχνόπολις», στο Γκάζι, θα δώσει και ο κος Βαγγέλης Δελέγκος, Brand Αmbassador της Sony, γνωστός φωτογράφος και αρθρογράφος θεμάτων σχετικών με τη φωτογραφία.

Η παρουσία της Sony, όμως, γίνεται εντονότερη, αφού φωτογραφικές μηχανές από τις σειρές SLT και NEX θα προσφερθούν, ως βραβεία, σε νικητές του Athens Photo Inspiration 2011.

Το Athens Photo Festival 2011 θα πραγματοποιηθεί από τις 2 έως τις 15 Νοεμβρίου στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων. Περιλαμβάνει ένα πλήθος φωτογραφικών εκθέσεων, video projects, αλλά και μια σειρά δράσεων όπως οι Νύχτες Φωτογραφίας, το πρόγραμμα “Photography as Performance”, portfolio reviews, masterclasses και άλλες παράλληλες εκδηλώσεις.

Πυρήνα, ωστόσο, της διοργάνωσης αποτελεί ο διαγωνισμός Athens Photo Inspiration 2011, κατά τον οποίο οι συμμετέχοντες διασκορπίζονται στην Αθήνα και φωτογραφίζουν συγκεκριμένες θεματικές ενότητες σε έναν πολύωρο φωτογραφικό Μαραθώνιο.