Μια πολύ ενδιαφέρουσα κουβέντα…

Την είχε το fudzilla με τον Enrico Salvatori, Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο της Qualcomm & Πρόεδρο της εταιρίας για αρκετά θέματα: μεταξύ αυτών τα κινητά, τη διαδικασία κατασκευής στα 28nm, τα tablet αλλά και τα Windows 8.

Από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία είναι πως ο κύριος αυτός ανέφερε πως η Qualcomm θα προσφέρει μια πλήρη λύση για tablet, μια λύση που σήμερα ενσωματώνεται στα HTC tablet αλλά αυτό αναμένεται να αλλάξει το 2012.

Η εταιρία επιβεβαίωσε δε πως έχει 30 tablet σε ανάπτυξη από συνολικά 350 Snapdragon σχέδια αυτή τη στιγμή. Ο εν λόγω κύριος δε ανέφερε πως θέλει να μπει και σε Android και Windows 8 συστήματα όσο περνά ο καιρός.

Στο επόμενο διάστημα η εταιρία θέλει να βελτιστοποιήσει τα σχέδια της για smartphones, να πάει για tablets και στη συνέχεια να ετοιμάσει και λύσεις για notebook και PC ενώ η εταιρία έχει έτοιμο το hardware και περιμένει τα λειτουργικά συστήματα να ετοιμαστούν.

Λίγο καιρό πριν στο Microsoft Build το Σεπτέμβριο η Qualcomm είχε δείξει και την quad-core λύση της που είναι Windows 8 cenrtified και θα δούμε και τέτοια tablet αλλά και μοντέλα ultraportable notebooks που θα βασίζονται σε Qualcomm S4 επεξεργαστές όπως πλησιάζει το λανσάρισμα των Windows 8.

Η Qualcomm πιστεύει δε πως θα έχει έτοιμους επεξεργαστές με κατασκευή στα 28nm νωρίς το 2012…