Είναι το επίσημο look του Subaru BRZ Concept…

Το πολυαναμενόμενο μοντέλο θα κάνει το ντεμπούτο του στην έκδοση 2011 του Los Angeles Auto Show στις 16 Νοεμβρίου. Το δε STI Subaru ως μελέτη είναι μια ελαφρά καμουφλαρισμένη έκδοση σε concept του παραγωγής BRZ coupe που θα δούμε. Είναι δε ένα όχημα που θα έχει ΚΑΙ το αδερφό του μοντέλο, το Toyota FT-86. Αυτό δε θα το δούμε στο 2011 Tokyo Motor Show στις αρχές του Δεκέβρη.

“Built with Subaru’s core technology of the Horizontally-Opposed Boxer engine, this model has a low center of gravity that realizes a “Pure Handling Delight” driving experience,” λέει η Subaru σε μια σύντομη δήλωση της. Που σημαίνει πως έχουμε κινητήρα boxer και η εταιρία υπόσχεται μια εξαιρετική εμπειρία οδήγησης.

Η εταιρία θα ενσωματώσει το μοντέλο στη γκάμα των Subaru “STI”, και είναι ένα concept car για ‘απόλυτες’ επιδόσεις.

Το BRZ έχει κίνηση στο πίσω μέρος και είναι κοινό σχέδιο των Subaru και Toyota Motor Corporation. Ίδια πλατφόρμα, ίδιος κινητήρας και σώμα οχήματος με το Toyota FT-86.

Σχεδιαστικά η βασική διαφορά φαίνεται να είναι το aero kit, η οροφή από ανθρακονήματα όπως και οι τροχοί STI και τα πίσω φώτα με τον σχεδιασμό προφυλακτήρα /diffuser.

BRZ (σημαίνει “Boxer engine”, “Rear-wheel drive” και “Zenith”)…

… με κινητήρα 2.0-λίτρων επίπεδο τετρακύλινδρο με 6άρι κιβώτιο και ίσως ακόμη 6άρι αυτόματο. Θα είναι ο κινητήρας πιο ισχυρός στο Subaru BRZ από το Toyota FT-86; Αυτό δεν το μάθαμε παρά τις φήμες…