Όπως γράφει ο Windows IT Pro editor, Paul Thurrot η Microsoft θα ανακοινώσει το επόμενο Xbox στην CES τον Ιανουάριο του 2012.

Και όχι μόνο αυτό, αυτό που ακούμε είναι πως επόμενο Xbox θα έχει την κωδική ονομασία ” TEN”, ενώ θα υποστηρίζει Silverlight, το Metro UI και θα είναι στενά ‘συνδεδεμένο’ με κάθε συσκευή Windows από tablet έως και κινητά.

Φαίνεται πως το Xbox 360 έχει ‘φτάσει στην κορύφωση’ του και ‘δεν έχει που να πάει’ όπως λένε οι αναλύσεις και η αλήθεια είναι πως χτυπιέται… αλύπητα.

Την ίδια ώρα ένας ακόμη ‘κατάσκοπος’, ο MS Nerd είχε πληροφορίες και είπε πως το Xbox έχει κωδική ονομασία “loop” και θα ντεμπουτάρει με ένα “τροποποιημένο πυρήνα Win9”. Θα έχει μια τύπου Zune HD hardware πλατφόρμα ως “κύριο επεξεργαστή” processor με πολλαπλούς εξειδικευμένους πυρήνες για, AI, physics, ήχο, συνδεσιμότητα, κωδικοποίηση και αισθητήρες.”

Οι πληροφορίες μιλούν για μια custom σχεδιασμένη από τη Microsoft πλατφόρμα με ARM αρχιτεκτονική (!). Πιο φτηνό από το 360 με Kinect και πιο μικρό.

Πόσο πιθανές οι φήμες; Χμμμ, έχουμε αμφιβολίες εκτός αν είναι ένα 2ο μικρό μηχάνημα. Να έχει λιγότερης ισχύος συστατικά από το PS4; δεν ξέρουμε…