Μια νέα εταιρία από την Καλιφόρνια, η Revolights εστιάζει στην ασφάλεια με ένα νέο, πανέξυπνο σύστημα φωτισμού!

Η ιδέα των Revolights είναι του εφευρέτη κου Kent Frankovich που καθώς κινούνταν στο δρόμο αναρωτήθηκε το γιατί το φως που υποτίθεται πως φωτίζει τον δρόμο μπροστά. είναι τόσο… μακριά από τον δρόμο!

Με την απαραίτητη έρευνα βρήκε πως οι πιο πολλές συγκρούσεις τη νύχτα για ποδήλατα οφείλονται σε ανεπαρκή ορατότητα αλλά και το όχι ο αναβάτης δεν διακρίνει τον δρόμο.

Με το σύστημα το ποδήλατο είναι εύκολο να το δει ενώ η εταιρία το περιγράφει ως εξής “a single product that combines path illumination and effective, unique signaling (I am a bike) to shared road traffic”. Με άλλα λόγια με ΕΝΑ προϊόν έχει κάτι που και σηματοδοτεί το δρόμο και φωτίζει.

Ο Frankovich και η ομάδα του έχουν σε εξέλιξη ένα πρωτότυπο που συνδυάζει δύο στεφάνια με LED που κουμπώνουν στις ζάντες ενώ υπάρχει μια μπαταρία ιόντων λιθίου για να τροφοδοτηθούν.

Το όλο project ξεκίνησε τον Αύγουστο στο Kickstarter όπου αντί για 43,500 δολάρια πήρε επιπλέον 160,000 και η Revolights ελπίζει σύντομα να έχει έτοιμο το προϊόν και κόστος 220. Δείτε το βίντεο…